Bruk biblioteket i sommer! Vi har lesekonkurranser for barn og voksne, leke-lounge for familier, spillbord, brettspill og behagelige sitteplasser for gode, lange leseøkter.

Bruk biblioteket i sommer! Vi har lesekonkurranser for barn og voksne, leke-lounge for familier, spillbord, brettspill og behagelige sitteplasser for gode, lange leseøkter.

Siste oppdatering 25. jul 2024, kl. 8:46

Publisert 25. jun 2024

Leke-lounge

I hele sommer har vi leke-lounge på eventyrrommet. Her kan du møte andre voksne med barn. Dere kan pusle, leke, lese og slappe av uten at det koster noe.
Ditt ansvar blir å holde orden og rydde opp etter bruk.
Åpent:
Mandag-torsdag 09:00-19:00
Fredag 09:00-16:00
Lørdag 11:00-15:00

Sommerles - lesekonkurranse for barn

Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i 1.-7. trinn delta på Sommerles.no. Sommerles gjør lesing enda morsommere, og det er helt gratis å være med. På Sommerles.no kan det registreres både bøker som barna har lest selv og bøker de har lest sammen med noen eller lyttet til (høytlesning og lydbøker).

For hver bok som registreres, får deltakerne XP (poeng) og går etter hvert opp i level. Barna kan både få kule digitale trofeer på nettsiden og hente fysiske premier på biblioteket. På Sommerles kan dere også få lesetips og løse oppgaver knyttet til årets Sommerlesfortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. God sommer med sommerles.no!

Bokbingo - lesekonkurranse for voksne

Og kan ikke voksne få være med på moroa? Selvsagt kan de det! Vi har laget en helt egen lesekonkurranse for voksne i form av et bingobrett. Stikk innom ditt nærmeste bibliotek i Tromsø og hent et. Konkurransen varer helt fram til 20. september, og da trekker vi noen heldige vinnere som får premier. Jo flere bøker lest, jo større vinnersjanse har du.

Les alt om bokbingoen her

Spill for store og små

Det er mulig å booke spillrommet for å spille Nintendo i barneavdelinga. Husk at vi også har sjakkbord, samt en rekke brettspill for barn, ungdom og voksne. Brettspillene kan både brukes hos oss og lånes med hjem.

Biblioteket kan også brukes på ferie

Med våre digitale tjenester har du massevis av underholdning lett tilgjengelig selv om du er bortreist. Du kan for eksempel:

  • låne e-bøker for både barn og voksne i BookBites-appen
  • strømme film via Cineast og Filmoteket
  • lese magasiner som Kamille, Bonytt, Villmarksliv og Donald Duck via Flipp
  • holde deg oppdatert på internasjonalt nytt med aviser fra hele verden i Pressreader

Husk endrede åpningstider

Vi har sommeråpningstider på bibliotekene nå, men husk at du kan signere en meråpent-kontrakt for å være hos oss hver dag.