Lån e-bøker og lydbøker

I appen BookBites kan du låne e-bøker fra biblioteket. Les også om andre tjenester som gir deg tilgang til e-bøker og lydbøker.

Med BookBites kan du låne bøker direkte på ditt nettbrett eller smarttelefon. Du må ha et lånekort som er tilknyttet et bibliotek i Troms og Finnmark fylke for å låne e-bøker hos oss. Last ned appen i App Store eller Google Play for å komme i gang.

Opprett en bruker

  • Opprett en bruker med Google, Facebook eller e-post og lag et passord.
  • Fyll inn brukerinformasjon og godta vilkårene.
  • Legg inn ditt lånekort og PIN-koden som hører til lånekortet.
  • Velg ditt bibliotek.

Finne, låne og levere bøker

  • På forsiden har våre bibliotekarer laget lister med lesetips til deg, men du kan også bruke kategoriene øverst eller søke selv.  
  • Du kan søke på blant annet tittel, forfatter, emne og sjanger.
  • Du kan låne opptil tre bøker samtidig.
  • Når lånetiden går ut, leveres boka automatisk tilbake. Det er likevel fint om du leverer boka hvis du er ferdig før tiden, slik at andre kan få tilgang til den.

Ta gjerne kontakt med oss hvis du har spørsmål eller trenger hjelp med BookBites-appen.

Norsk lyd- og blindeskriftbibliotek (NLB) har lydbøker og bøker i punktskrift for alle som har vansker med å lese trykt tekst. På NLBs nettside kan du lese mer om dette tilbudet, hvem som kan bli låner og hvordan du melder deg inn.  

Lånekriterier og innmelding på nlb.no

På Verdensbiblioteket finner du e-bøker og lydbøker på flere av de store minoritetsspråkene i Norge. Bøkene er tilgjengelige for strømming gjennom tjenesten. Verdensbiblioteket er åpent for alle i Norge. Det er gratis tilgang, men du må opprette en bruker.

Gå til verdensbiblioteket.no

Lesekroken inneholder eventyr og digitale lydbøker på en rekke forskjellige språk. Her kan man også høre barnesanger, synge karaoke, pusle puslespill eller øve seg på ord med ordlotto.

Passord: trobib

Gå til lesekroken.no

Hammerfest bibliotek har samlet billedbøker som er digitalisert av Nasjonalbiblioteket. Her kan du blant annet søke på emne og sjanger, og du kan avgrense på forskjellige aldersgrupper. Du har tilgang til bøkene så lenge du er på nett og har norsk IP-adresse.

Gå til billedbokhylla

Nasjonalbiblioteket har verdens største samling av litteratur som er skrevet av norske forfattere eller utgitt i Norge. Du har gratis tilgang til alle bøker utgitt til og med år 2000, så lenge du er på nett og har norsk IP-adresse.

Gå til Nasjonalbibliotekets samling

Nettsiden inneholder i tillegg forfatterbiografier og gode innledninger til flere av tekstene.  

Gå til bokselskap.no