PC, utskrift og kopi

Biblioteket har flere PC-er som kan brukes gratis. Du kan også skrive ut, kopiere og skanne. Se priser og veiledninger her.

Datamaskinene er gratis å bruke og krever ikke passord eller lånekort. Biblioteket kan ikke garantere at sikkerhetsnivået er godt nok for bruk av banktjenester. Hvis du likevel ønsker å logge inn i nettbank eller lignende, ber vi deg om å logge ut og lukke sidene når du er ferdig. All bruk av personlige nett-tjenester skjer på eget ansvar.

I underetasjen på hovedbiblioteket finnes to PC-er for de under 16 år. Du kan reservere tid i skranken og bruke PC-en i en time om gangen.  

På hovedbiblioteket har du tilgang til trådløst internett fra egne enheter. Nettverket heter tromso guest, og du trenger ikke passord for å koble deg på.

Utskrift
Hovedbiblioteket har en stasjon for utskrift, skanning og kopi på plan 1. Du kan skrive ut fra PC-ene på stasjonen, via egen mobil eller din bærbare PC. Her finner du også en PC med tilkoblet skanner.

Slik gjør du det på utskriftsstasjonen:

 1. Åpne det du vil skrive ut.
 2. Trykk på «skriv ut».
 3. Du sendes til vår utskriftstjeneste Princh. Juster innstillingene ved behov, og godta kjøpsbetingelsene.
 4. Velg betalingsmåte.

Slik skriver du ut fra egen PC:

 1. Åpne en nettleser og gå inn på print.princh.com.
 2. Tast inn printerens nummer: 100445.
 3. Last opp dokumentet du skal skrive ut. Dersom du skal skrive ut en nettside eller en e-post, må du enten gjøre det om til en PDF eller ta et skjermbilde.
 4. Juster innstillingene ved behov, og godta kjøpsbetingelsene.
 5. Velg betalingsmåte.

Slik skriver du ut fra egen mobil:

 1. Last ned Princh-appen, eller skann QR-koden på printerveiledningen.
 2. Følg veiledningen i app eller på nett.
 3. Juster innstillinger ved behov, og godta kjøpsbetingelsene.
 4. Velg betalingsmåte.

Selvbetjent betaling med bankkort vil i noen tilfeller kreve bekreftelse med BankID. Hvis du velger alternativet 'bestill utskrift' for å betale i skranken, må du kontakte betjeningen for å få løst inn utskriften din.

Skanning og kopi
Skanning og kopi gjøres via nettbrettet som står montert i nærheten av printestasjonen. Det er den samme multimaskinen som brukes til selve skanningen og kopieringen. Følg veiledningen på brettet, juster til ønskede innstillinger og velg betalingsmetode.

Priser for utskrift og kopi:

 • fem kroner per side (gjelder både farge og sort/hvitt)

Skanning er gratis.