Lån, bestilling og levering

Du kan enkelt bestille materiale på nett, så plukker vi det for deg. Alt av lån og innlevering kan ordnes på våre selvbetjeningsautomater.

Kvinne i gul genser trykker på skjermen på en rød utlånsautomat. Foto.

Logg inn på Min side eller bruk Bibliofil-appen for å bestille materiale. Søk opp tittelen, trykk «bestill» og velg hentested. Du får en tekstmelding eller e-post når du kan hente det du har bestilt. I hentemeldingen står det et referansenummer som du bruker for å finne boka på hentehylla. Hentenummeret ligger også på forsiden i Bibliofil-appen.

Du kan selv låne ut materiale på våre utlånsautomater. Følg veiledningen på skjermen. Husk at også reserverte titler fra hentehylla må lånes ut.

På hovedbiblioteket er det en egen automat for innlevering av materiale. Hvis du vil levere utenfor våre åpningstider, bruker du den blå boksen i gangen mellom kinoen og biblioteket. På bibliotekene i Tromsdalen og i Kroken låner og leverer du materiale på samme automat.

Ved alle inn- og utgangsdører er det alarmporter. Dersom alarmen utløses ber vi deg om å henvende deg i skranken, så sjekker vi at lånet er i orden. Om det ikke er personale til stede, kan du prøve å låne på nytt på automaten.

Lån som er bestilt fra bibliotek utenfor Tromsø (gjelder ikke Kroken og Tromsdalen), må lånes i skranken i betjent tid.

Det er flere måter å forlenge lån på:

  • Logg inn og forny lån på Min side eller i Bibliofil-appen.
  • Send en tekstmelding: bib forny [lånenummer] til 2242. Dette er kun mulig for lånere med nasjonalt lånekort.
  • Forleng lån på en av våre utlånsautomater.

Du kan fornye lånet ditt opp til tre ganger over gitt lånetid. For eksempel vil 30 dagers lånetid gi 30 dagers lån + 90 dager ekstra, som betyr til sammen 120 dagers lånetid før maks lånetid er nådd, og tittel må leveres tilbake. Vil du fornye boken enda lengre før du leverer den inn kan du ta kontakt med biblioteket så kan vi fikse enda lengre lånetid.

Boken kan også lånes på nytt etter den har blitt innlevert.

Hvis du trenger bøker eller andre medier som biblioteket ikke har, kan vi forsøke å låne det fra et annet bibliotek. Dette er gratis.

Med et nasjonalt lånekort kan du selv bestille materiale fra andre bibliotek og hente det hos oss i betjent tid. Gå til Biblioteksøk for å søke i flere bibliotekbaser i Norge: bibsok.no

Dersom du har lånt bøker fra et annet bibliotek i Norge kan du også levere dem hos oss.