Fra mandag 22.mai er meråpent igjen i drift ved hovedbiblioteket, Kroken og i Tromsdalen. Det betyr at du kan bruke bibliotekene utenom betjent åpningstid dersom du har signert en kontrakt. I Kroken er meråpent fortsatt nede.

Røde, grønne, lilla og oransje ballonger mot hvit bakgrunn. Illustrasjonsfoto.

Fra mandag 22.mai er meråpent igjen i drift ved hovedbiblioteket, Kroken og i Tromsdalen. Det betyr at du kan bruke bibliotekene utenom betjent åpningstid dersom du har signert en kontrakt. I Kroken er meråpent fortsatt nede.

Siste oppdatering 27. jun 2023, kl. 13:54

Publisert 20. jun 2023

Når kontrakten om meråpent er signert, kan du benytte biblioteket hver dag mellom kl. 07:00 og 22:00. Dette gjelder også alle helligdager. Da bruker du lånekortet, enten det fysiske eller det digitale, for å låse deg inn på biblioteket.

Slik signerer du kontrakt

Alle over 15 år kan signere kontrakt om meråpent.

  • Er du over 18 år, kan du gjøre det via ID-porten. Logg inn i Bibliofil-appen eller på Min side, trykk på menyvalget 'Min side' og deretter 'Min profil'. Nede på siden finner du et valg for å signere en kontrakt om meråpent via ID-porten.
  • Kontrakten kan alternativt signeres fysisk på biblioteket.
  • Kontrakten må signeres fysisk for de som er under 18 år. Da må en foresatt også signere.
  • Barn under 15 år kan bruke tilbudet i følge med en voksen. Låneren med tilgang er ansvarlig for dem som er med.

Har du signert fra før? Da er tilgangen fortsatt gyldig

Dersom du tidligere har brukt meråpent, gjelder tilgangen din fortsatt. Er du usikker på om du har signert kontrakt? Du kan lett sjekke statusen din ved å logge inn i Bibliofil-appen. Der står det om du har tilgang på første side etter innlogging.

Bruk av grupperom gjelder også i meråpent tid

Du kan reservere grupperom i tidsrommet 07:00-22:00. Vær påpasselig med å ta vare på kvitteringen du får på e-post. Denne kan brukes til å sjekke tidspunkt og romnummer dersom det blir nødvendig.