Visste du at 4. mai er den årlige Husflidsdagen? I den anledning tipser vi om bøker om alt fra spikking og strikking til søm, broderi og reparasjon. Slipp kreativiteten løs og lag deg noe fint!


Visste du at 4. mai er den årlige Husflidsdagen? I den anledning tipser vi om bøker om alt fra spikking og strikking til søm, broderi og reparasjon. Slipp kreativiteten løs og lag deg noe fint!

Siste oppdatering 14. mai 2024, kl. 18:16

Publisert 02. mai 2024

I tillegg til tipsene du finner her, finner du flere på denne lista: Kreativ inspirasjon fra biblioteket

Kikk også gjerne innom utstillingene våre på plan 1 på hovedbiblioteket.

Den ultimate syboka

Sy med Ingrid & Ingrid er den ultimate nybegynner-boka for deg som vil sy dine egne klær. Med enkle forklaringer og geniale standard-mønstre som kan varieres på utallige måter, geleides man fra amatør til lovende nykommer på null komma niks! Dette er min favoritt sy-bok fordi jeg liker enkelheten ved mønstrene. Det er også et pluss at de har fokus på gjenbruk av tekstiler. Vender stadig tilbake til denne!

Bestill boka Sy med Ingrid & Ingrid

Spikkeglede

Niklas Karlssons «Kunsten å spikke» er en velskrevet, interessant og lærerik bok om å lage ting av tre. Her kan du blant annet lese om nyttige verktøy og gode kniver, få tips til spikketeknikker, lære om de ulike tresortenes kvaliteter, og hvordan de bør lagres for å bli gode spikkeemner. Bak i boka finnes også steg-for-steg-veiledninger til utvalgte prosjekter, som stekespade og sleiv.

Bestill boka Kunsten å spikke

Ønsker du praktiske tips til enda flere spikkeprosjekter? Norges Husflidslag har gitt ut et flott hefte kalt «Grønn sløyd» med mange prosjekter på ulike vanskelighetsnivåer. Disse spikkeprosjektene kan du begynne på med ferskt trevirke, så du kan sette i gang på dagen!

Bestill boka Grønn sløyd

Strikkingens klassikere

Vi vil framheve et par klassikere og norsk tradisjonstrikk! Anne Bårdsgård er klassikeren over alle klassikere når det gjelder selbuvotter. Og i boka «42 norske kofter» finner man oppskrifter på kofter fra hele landet, fra Lindesnes til Nordkapp.

Bestill 42 norske kofter av Janne Håland
Bestill Selbuvotter av Anne Bårdsgård

I Wenche Roalds vakre bok «Inspirerende norske strikkemønster» finner man modeller inspirert av Annichen Sibbern Bøhns «Norske strikkemønstre» fra 1929. Her er kofter og gensere både til voksen og barn og man kan fort la seg inspirere til å dikte egne modeller. Og alt i norsk ull. Historien om Annichen Sibbern Bøhn er interessant lesing. Anbefales varmt!

Bestill boka Inspirerende norske strikkemønstre