Mars er en vårmåned, sier de... Det snør ute, men snart er det på tide å planlegge årets kjøkkenhage og Frøbiblioteket har åpnet igjen!

Frøbibliotek katalog bøker

Mars er en vårmåned, sier de... Det snør ute, men snart er det på tide å planlegge årets kjøkkenhage og Frøbiblioteket har åpnet igjen!

Siste oppdatering 11. apr 2023, kl. 12:24

Publisert 04. apr 2023

Frøbiblioteket er et tilbud for hobbygartnere, enten man har en potte på balkongen, en dyrkingskasse eller egen hageflekk.

Om våren og sommeren kan man låne frø fra Frøbiblioteket. Du registrerer hvilke frøpakker du låner i ei notatbok. Frøbiblioteket finner du på Hovedbiblioteket, plan 0 (ungdomsavdelingen) – i en gammeldags kortkatalog med frøkonvolutter i skuffene. Det er ikke mulig å reservere frø og vi ber om at dere ikke låner mer enn 3 pakker hver. Alt er selvsagt gratis! 

Vi legger ikke opp til høsting og innlevering av frø etter sesongen, siden sommeren i Tromsø er for kort til at mange frø rekker å modnes. Men vi oppfordrer til å prøve og høste frø fra plantene dere har dyrket, og gjenbruke dem året etter.  

Les mer om Frøbiblioteket her.