I anledning valentinsdagen som var 14. februar, anbefaler vi kjærlighetsbøker, MEN med en overnaturlig vri. Er du en håpløs romantiker som også har en fascinasjon for spøkelser og det overnaturlige? Hvorfor ikke lese bøker som inneholder begge deler?

Kvinne sitter på gulvet og leser ei bok med ryggen lent mot ei bokhylle. Hun er kledd i svart og har lange, svarte støvletter på seg. Foran henne står to bøker med fronten mot kamera. Foto.

I anledning valentinsdagen som var 14. februar, anbefaler vi kjærlighetsbøker, MEN med en overnaturlig vri. Er du en håpløs romantiker som også har en fascinasjon for spøkelser og det overnaturlige? Hvorfor ikke lese bøker som inneholder begge deler?

Siste oppdatering 17. feb 2022, kl. 15:08

Publisert 17. feb 2022

Alle bøkene vi skriver om her, tar for seg døden som tema.

Cemetery Boys av Aiden Thomas

«No, it wasn’t the end. It was a better beginning.»

Yadriel prøver å bevise for familien at han er en ekte brujo ved å tilkalle spøkelset til et søskenbarn som har blitt myrdet for å frigjøre det. En enkel sak, sant? Noe går galt under ritualet og han tilkaller spøkelset til Julian Diaz, skolens beryktede slemming, og han har på ingen måte tenkt til å bevege seg inn i døden med det første. Yadriel bestemmer seg for a hjelpe Julian med å finne ut hva som skjedde med han. Men det oppstår et problem når de blir bedre kjent og Yadriel ikke lenger ønsker å gi slipp på den andre gutten.

Denne boka havner delvis inn i enemies to lovers kategorien av romanser. Det er også mye kjærlighet gjennom vennskap og familie, og den er til tider like mye trist som den gir deg en god følelse når du er ferdig med boka.

Afterlove av Tanya Byrne

«Maybe we’ll burn bright for a few weeks then collapse in on ourselves, but that’s how galaxies are made anyway.»

Hva gjør du når det eneste som skiller deg fra kjærligheten er døden?

Det siste Ash Persaud hører før hun dør er lyden av glass som knuses i en million biter som om de var stjerner. Hun får en RSVP fra den andre siden om å bli med i en gruppe fryktløse jenter som hjelper sjeler med å finne veien til dødens by. Men Ash klarer ikke å glemme sin førte kjærlighet, Poppy, og hun er villig til å gjøre alt hun kan for å se henne igjen. Selv om det betyr at de bare får et par dager sammen. Død eller levende …

Denne boka er en fryd å lese, men også til tider hjerteskjærende. Den tar for seg både kjærlighet og sorg, og hvis du er som forfatteren av artikkelen, så kommer du nok til å felle noen tårer.

Under the Whispering Door av T.J. Klune

«It’s never enough, is it? Time. We always think we have so much of it, but when it really counts, we don’t have enough at all.»

I sitt eget liv var Wallace Price en sympatiløs arbeidsnarkoman uten nære venner eller familie. Når en sjelesanker kommer for å hente Wallace Price i hans egen begravelse, innser han at han kanskje er død, men har da ingen planer om å forlate livet han nesten ikke fikk leve. Han blir motvillig med til det som er hans neste stoppested. Til hans store overraskelse er det ei te-sjappe med en helt spesiell innehaver. Wallace lærer sakte, men sikkert en ny måte livet kan leves på, før han skal gjennom sin siste reise.

Denne boka er for deg som er en håpløs romantiker med en svakhet for saktebrennende romanse. Ei hjertevarm bok som får deg til å le og gråte på samme side.