Biblioteket har to elever i praksisarbeid denne uken, og de tipser gjerne om bøker! Dette er anbefalinger for deg som ikke har så mye erfaring med fantasy fra før, og ønsker å forsvinne inn i den spennende verdenen av fantasy og dystopi uten alt det kompliserte.

Tre bøkers forside: Dødslekene, Lysets makt og Lyntyven. Illustrasjon

Biblioteket har to elever i praksisarbeid denne uken, og de tipser gjerne om bøker! Dette er anbefalinger for deg som ikke har så mye erfaring med fantasy fra før, og ønsker å forsvinne inn i den spennende verdenen av fantasy og dystopi uten alt det kompliserte.

Siste oppdatering 24. feb 2022, kl. 12:10

Publisert 23. feb 2022

Alle våre anbefalinger er den første boka i hver sin serie, og er alle populære og godt likte bøker.

Percy Jackson: Lyntyven

Når de fleste innbyggerne på jorda tenker på gresk mytologi så tenker de på historier og myter som tok plass i Hellas for mange tusen år siden. Lite vet de at de greske gudene herjer i himmelen langt over Manhattan. 12 år gamle Percy Jackson får livet snudd på hodet når han ikke bare finner ut at han er en halvgud, men også sønnen til en av de aller mektigste gudene. Samtidig som livet til Percy er i ferd med å endre seg så blir det begått et tyveri blant gudene, og Percy blir hovedmistenkt. På reisen hans for å forsvare sin uskyldighet møter han på mange utfordringer og farer, og han må lære seg å bruke sine nyoppdagede krefter.

Boka er full av spenning, humor og uventede hendelser.
Målgruppe: Barn og unge.

Dødslekene

Dødslekene er en kjent serie som de fleste kanskje har hørt om.

Bøkene tar plass i en framtidsverden med 12 distrikter som har hver sin oppgave i samfunnet. På toppen av samfunnet er the Capitol, som er en by som bader i rikdom og luksus. Hvert år velges det en gutt og en jente fra hvert distrikt for å reise til en arena i the Capitol der de må slåss for livet i dødslekene. Det er ikke over før kun én står igjen levende. Når lillesøsteren til Katniss Everdeen blir trukket ut for å være med i årets leker melder Katniss seg frivillig til å ta hennes plass.

Boka er nervepirrende og full av spenning.
Målgruppe: Ungdom.

I lysets makt

Boka tar plass i landet Ravka der noen få mennesker blir født med unike evner; disse menneskene kalles grishaer. Alina Starkov er en helt vanlig jente i militæret, fram til det oppdages at hun har krefter som ingen andre har. Landet er i krig og mange har store forhåpninger til at Alinas krefter kan sikre fred i landet. Alina blir fraktet til et palass kalt det lille palasset der hun bor og lærer å bruke kreftene sine sammen med andre grishaer. Livet i det luksuriøse palasset viser seg å være mer utfordrende enn hun hadde trodd. Alina sliter med å passe inn i sitt nye liv og lengter tilbake til barndomsvennen Mal.

Boka er actionfylt, men mye av spenningen bygges opp mot slutten.
Målgruppe: Ungdom og ung voksen.