Arctic Pride er i gang, og biblioteket får besøk av Molly Øxnevad og Cha Sandmæl tirsdag 8. november for å delta på en panelsamtale. I den forbindelse ønsker vi gjerne å tipse om bøkene deres.

Bøker holdes opp foran et regnbueflagg. Foto

Arctic Pride er i gang, og biblioteket får besøk av Molly Øxnevad og Cha Sandmæl tirsdag 8. november for å delta på en panelsamtale. I den forbindelse ønsker vi gjerne å tipse om bøkene deres.

Siste oppdatering 14. nov 2022, kl. 11:59

Publisert 01. nov 2022

Ønsker du flere bok- og filmtips med skeivt tema? Se vår tipsliste her

Dragens øye  

Vi møter askealven Kha, som bor i en verden under bakke. Hen er dyktig når det kommer til magi, men det er ikke alle som er så begeistret for dette, og ønsker å gjøre Kha sine krefter til sine egne. Dette fører til at Kha må forlate sin verden under bakken og rømme til overflaten for å starte et nytt liv der. Men det er ikke like trygt som hen tror, når de som ville hen vondt følger etter.

Dragens øye er en grafisk romanserie for barn og unge, med fantastiske tegninger og en fantasifylt historie fult av alver, magi og ikke minst: drager.  

Dragens øye består foreløpig av to bøker: «Forrådt» og «Angrepet». Du kan bestille begge bøkene i serien fra biblioteket

Feminin gange  

Tor og Liam skal kjøre fra Stavanger til Oslo. Tor er med som støtte for Liam, som skal til Riksen for å forhåpentligvis komme i gang med hormonbehandling. Det er en biltur full av følelser og forventninger og ikke alt går som det helst skulle.  

Dette er en utrolig viktig roman, spesielt for de som ikke skjønner hvor vanskelig det kan være å ikke få lov til å være seg selv uten at verden stritter imot.  

Forfatteren har også skrevet boka «En sånn rød amerikansk scooter» Begge bøkene kan lånes på biblioteket

Arrangementene

Vi har to arrangementer i forbindelse med Pride denne uken:

Viktigheten med skeiv litteratur:
Panelsamtale med forfatterne Molly Øxnevad og Cha Sandmæl, ledet av bibliotekar Regine Aspmo Kjærran.
Kl. 18-19, plan 2

Bokbad med Molly Øxnevad:
Øxnevad er i år aktuell med boka «Feminin gange» og her møter forfatteren bibliotekar Regine Aspmo Kjærran til samtale om boka og dens tematikk.
Kl. 19-20, plan 2

Velkommen innom!