Barn i rød genser med nisse på ser på et nettbrett. I bakgrunnen står et juletre. Foto.

Dette kan du lese og se i jula

Juleferien nærmer seg, og enten den blir kort eller lang i år, får du forhåpentligvis tid til å lese en god bok eller lene deg tilbake med en film. Her har vi samlet en rekke tips for både store og små.

Siste oppdatering 21. des 2021, kl. 15:50

Publisert 21. des 2021

Husk at biblioteket har åpent også i romjula, og at du alltid kan låne både film og bøker fra våre digitale tjenester. En riktig god jul fra alle oss på Tromsø bibliotek og byarkiv!

Les og lytt for barn og unge

På Min side og i Bibliofil-appen kan du bestille bøker direkte fra vår juleliste:
Julelesetips for barn og unge

I BookBites kan barna låne både lydbøker og e-bøker når som helst. Vi har laget en hylle med julebøker i appen, eller man kan søke selv på det man ønsker.

Les og lytt for voksne

Vi har laget en juleliste også for voksne på Min side og i Bibliofil-appen:
Juletips for voksne

I tillegg finner du en bokhylle med julerelatert innhold i BookBites. Utover det vil du finne en del nye e-bøker og lydbøker som er tilgjengelig for lån.

Se film sammen i jula

På Filmoteket kan du velge blant masse gode filmer som du kan låne når som helst – alt du trenger er lånekortet! Du finner også filmtips fra bibliotekarer over hele landet, og redaksjonens ansatte. For eksempel:

Brettspillkveld med familien

Brettspill er gøy for både store og små, og sett at konkurranseinstinktet ikke når farlige høyder, kan det være en riktig hyggelig aktivitet for hele familien. Visste du at vi har brettspill til utlån?
Se hvilke brettspill du kan låne på biblioteket her

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.