Internasjonalt seminar: Barna bak tallene. Hvilket Europa møter barna på flukt?

Dette seminaret, som er åpent for alle, tar for seg konsekvensene av mangelen på lovlige fluktruter, og utfordre den negative diskursen rundt "ulovlige innvandrere" med et spesielt fokus på mindreårige flyktninger som kommer til Europa og Norge.

Internasjonalt Seminar

Mangelen på lovlige - eller regulære - ruter for å flykte fra områder hvor det registreres væpnede konflikter skaper livsfarlige situasjoner for mennesker på flukt.

Spesielt båtmigranter har fått mye oppmerksomhet det siste tiåret, og det beregnes at over 30.000 mennesker har dødd av drukning på flukt over Middelhavet siden 2014.

På dette seminaret ønsker vi å diskutere konsekvensene av mangelen på lovlige fluktruter, og utfordre den negative diskursen rundt "ulovlige innvandrere" med et spesielt fokus på mindreårige flyktninger - barn og unge som kommer til Europa og Norge for å søke trygghet.

  • Hvilke konsekvenser har mangelen på lovlige fluktruter for mennesker på flukt?
  • Hvordan kan vi jobbe for en mer rettferdig og menneskelig tilnærming til innvandring og integrering?
  • Hvordan henger framveksten av rasisme i Europa og populariteten til tredjelandsavtaler for behandling av asylsøknader utenfor det europeiske kontinentet sammen med situasjonen for mennesker på flukt i dag?

Arrangementet vil bestå av korte introduksjoner fra Redd Barna, Fellesrådet for Afrika og Amnesty, samt Abdalla Ali Mohammed fra Intrigeringsrådet. Avslutningsvis vil representanter fra de ulike organisasjonene delta i en panelsamtale og diskutere informasjonen som fremkommer i de korte introduksjonene.

Endringer i programmet kan forekomme. Arrangementet skal gjennomføres på norsk.

Dato

-
Sted
Hovedbiblioteket, plan 2