Forfatterbesøk:
"Den tredje" av M. Seppola Simonsen

Vi får besøk av M. Seppola Simonsen som skal, i samtale med bibliotekar Regine Aspmo Kjærran, snakke om sin nyeste diktsamling "Den tredje"

Kort om forfatter:
M. Seppola Simonsen (f. 1998) kommer fra Senja. Bor og studerer i Oslo. For debuten Hjerteskog ble M. tildelt Tarjei Vesaas' debutantpris 2022 og Havmannprisen 2023.

Kort om boka:
Se for deg at du/ flyter mellom to sannheter, skriver M. Seppola Simonsen i sin nye diktsamling, og at denne vektløse, utsatte posisjonen gjør deg usann. Tenk deg så en kroppsløs kropp, et ordslått språk. Og prøv å forklare hva og hvem du er, til en verden som ikke ønsker deg forklart.

Diktsamlingen Den tredje utfordrer sitt eget språk til å finne – og omfavne – en tredje posisjon, mellom han og hun, mellom rett og rett, mellom makt og natur. En tredje posisjon truet av vold og utestengelse og hat og navnløshet. Vi ser og har sett det, gang på gang. Poeten prøver å gjøre noe med det. Ved å finne fryd, og skjønnet, og styrke i samhold.

å glede seg over sin egen kropp

er som å trekke pusten

gjennom alle porene i huden

(Omtale hentet fra Flamme forlag)

Dato

-
Sted
Hovedbiblioteket, plan 2