Remiks MiniRetur på plass

Nå kan vi levere mindre mengder avfall til mobile returstasjoner som kommer til seks bydeler.

Logo miniretur

Nå kan vi levere mindre mengder avfall til mobile returstasjoner som kommer til seks bydeler.

Siste oppdatering 14. aug 2023, kl. 14:03

Publisert 31. aug 2021

Fra i dag setter Remiks ut mobile returstasjoner etter tur i seks bydeler. Dette vil gjøre det enklere å bli kvitt mindre mengder papp, farlig avfall, ting til gjenbruk, batterier og metall.

– Den siste tiden har vi sett økende mengder papp i restavfallet. Folk handler kanskje mer enn før og mye er pakket i papp og plast. Vi sparer mye tid og arbeid ved å unngå ekstra sortering av det som ofte kastes som restavfall. Det sier Bengt Åge Lind i Remiks.

Konteinerne vil komme i tur og orden til Slettatorget, Håpet, Workinntoppen, Fagereng, Strandkanten og Tomasjord. Her kan du se datoene for ditt nærområde.  

– Dette er et nyttig miljøtiltak som passer i den profilen vi vil at Tromsø kommune skal ha. Det er lavterskel gjenvinning i praksis, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen som fikk levert både glass, papp og batterier under åpningen i dag.  

Administrerende direktør i Remiks, Britt Mathisen Limo og ordfører i Tromsø, Gunnar Wilhelmsen

De mobile returstasjonene er betjent av en Remikser og vil være åpne mellom klokken 15 og 18 på faste dager, annenhver uke.

Administrerende direktør i Remiks, Britt Mathisen Limo er spent på hvordan folk vil benytte seg av ordningen:

 – Hvis dette blir godt mottatt og brukt, så kan tilbudet etter hvert komme i flere deler av byen. Her kan folk levere mindre mengder avfall, ikke komme med fulle biler eller tilhengere. Dette skal være et supplement til returstasjonen på Skattøra, ikke i stedet for, understreker Limo.

Torill Varberg bor på Strandkanten der den første konteineren ble satt ut. Hun har tro på at dette vil bidra til at vi blir nøyere med hvordan vi sorterer avfallet.

– Veldig bra, dette kommer jeg til å bruke. Det er opp jo til oss sjøl å ta vare på miljøet.

Les mer om Remiks og MiniRetur her.