TV-aksjonen 2021

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 24. oktober. TV-aksjonen går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Barn, ikke brud.

TV-aksjon-2021-barn-ikke brud

Årets TV-aksjon går av stabelen søndag 24. oktober. TV-aksjonen går til Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Barn, ikke brud.

Siste oppdatering 04. nov 2021, kl. 15:49

Publisert 07. okt 2021

Frihet og likeverd for jenter 

Formålet er å hindre at jenter giftes bort som mindreårige i fem land der barneekteskap er utbredt praksis. Disse landene er Bangladesh, Nepal, Niger, Malawi og Mali. 

Hvert tredje sekund blir en jente giftet bort et sted i verden. Gjennom årets TV-aksjon skal vi sammen gi jenter muligheten til å velge sin egen framtid, og vie seg til livet.

Om Plan 

I mer enn 80 år har Plan jobbet for at alle barn skal ha like rettigheter. Organisasjonen jobber med de mest marginaliserte barna i verden. Der barn ikke har det bra, har jenter det verst. Derfor setter Plan jenter først. 

Beskyttelse av barn er fundamentet for alt Plan gjør. Barneekteskap handler oftest om fattigdom, tradisjoner og manglende kunnskap, men det er en skadelig praksis som må bekjempes. Barn skal få være barn, og jenter skal ha like muligheter som gutter. Tiltak for å hindre barneekteskap er blant Plans viktigste oppgaver for å oppnå målet om å gi barn en bedre framtid, med god helse og utdanning. 

Les mer om barneekteskap her. 

Verdens største dugnad 

TV-aksjonen i NRK regnes som verdens største innsamlingsaksjon og har utviklet seg til et stort, årlig nasjonalt løft for en god sak. 

De siste årene har innsamlingsbeløpet ligget på i overkant av 200 millioner kroner. Det er et storstilt innsamlingsapparat som stables på beina hver høst. Rundt 100 000 bøssebærere mobiliseres og de forsøker å få besøkt samtlige 2,3 millioner norske hjem. 

I år vil bøssebærere igjen ringe på døra di 

For å nå alle hjem i Tromsø kommune er det behov for 600 bøssebærere. Har du lyst til å gi, engasjere deg som bøssebærer eller lage din egen digitale bøsse? Gå inn på blimed.no 

Lokalt engasjement 

Lokalt engasjement
På bildet fra venstre; Adele Altmann, Cathrine Albrigtsen, Kari Lydersen, Sebastian Hansen Henriksen, Marlene Berntsen Bråthen, Monica Bjørnsborg, Thale Wang Ørjavik, og Ida Jakobsen. Janike Marlen Rype var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Kommunekomiteen jobber med å engasjere skoler, barnehager, næringsliv, trossamfunn, frivillige organisasjoner og privatpersoner til å støtte TV-aksjonen. Har du lyst til å bidra? Ta kontakt med byaksjonskoordinator, Thale Wang Ørjavik på e-post eller mobil: 92 25 80 43

Bli områdeleder 

Vi har behov for flere områdeledere. Bor du på en av disse stedene og har lyst til å bidra, er det bare å registrere seg eller ta kontakt med Adele Altmann på e-post eller mob. 91 58 01 31.

Brensholmen-Sommarøy-Bakkejord, Gimle, Jøvik-Olderbakken, Kaldfjorden, Kattfjord, Lakselvbukt, Oldervik, Sjursnes, Skittenelv, Stakkevollan, Straumsbukta, Tromsdalen, Vengsøy og Vikran. 

Les mer om årets aksjon og registrer deg som bøssebærer på blimed.no