Nytt uteområde ved fjellheisen

Et av våre mest brukte utfartsområder og en av de mest besøkte turistattraksjonene skal rustes opp. Nå inviterer vi deg til å sende inn forslag og ideer til hvordan området kan utformes.

Panorama fra Fjellheisen

Nytt uteområde ved fjellheisen

Siste oppdatering 30. aug 2022, kl. 9:58

Publisert 22. aug 2022

Kombinasjonen av godt besøk i Sherpatrappa og økende trafikk med Fjellheisen, har ført til økt slitasje på natur og vegetasjon. Fjellheisplatået er i svært liten grad tilrettelagt for intensiv bruk gjennom hele året. Området er heller ikke sikret med gjerde mellom Fjellheisen og Storsteinen, noe som kan føre til farlige situasjoner. Tromsø kommune og Fjellheisen AS har derfor gått sammen om et prosjekt for å sikre trygg og bærekraftig utvikling av platået.

Framdriftsplan

Vi har fått laget noen skisser for hvordan området kan utvikles. Innsendte forslag vil blir evaluert og prosjektgodkjennelse avklares i løpet av året. Deretter prosjektering i 2023 og utførelse i 2023–2024.

Prosjektet er i utvikling og vi ønsker innspill fra deg. Send inn ditt forslag innen 16. september.

Slik kan det bli:

Slik kan det for eksempel se ut. En universelt utformet svevesti som går fra Fjellheisen til Storsteinen.
Slik kan det for eksempel se ut. Utsikt fra Storsteinen mot det nye Fjellheisbygget

Er det noen tiltak eller løsninger som vi bør vurdere å ta med i prosjektet? Da blir vi glad for at du melder dette til oss. Frist er 16. september.

Innspillskjema

I dette skjemaet kan du sende ditt innspill til arbeidet med nytt fjellheisplatå.  Alle felter merket med stjerne* er obligatoriske. Husk å ikke skrive sensitive opplysninger. Dine innspill vil bli anonymisert dersom det blir offentliggjort.

Er du privatperson eller representerer du et foretak?
Maksimalt 4 filer.
32 MB grense.
Tillatte typer: jpg, jpeg, png, odf, pdf, doc, docx, ppt, pptx, xls, xlsx.