Barn på vei til skolen

Håndtering av koronasmitte i skoler og barnehager

Barn kan nå testes for å slippe karantene ved smitte i barnehagen eller på skolen. Her kan du lese om hvordan dette skal foregå i praksis.

Siste oppdatering 04. nov 2021, kl. 15:49

Publisert 03. sep 2021

Håndteringen av koronasmitte i skoler og barnehager har blitt endret flere ganger siden skolestart. Dette har forståelig nok ført til en del usikkerhet blant både elever, foreldre og ansatte.

Den største endringen fra tidligere er at barna nå kan testes for å slippe karantene. Hvordan testingen skjer er avhengig av barnets alder. Elever i ungdoms- og videregående skole kan ta alle testene hjemme. Barnehagebarn og elever på barne- og mellomtrinnet tar den første testen på testsenteret på Sydspissen, og test nummer to hjemme. Testing er frivillig, og man kan velge å være i karantene i stedet.

Vi har samlet informasjon om hvordan opplegget med testing fungerer for både barnehagebarn og elever på de ulike skoletrinnene.

Les mer her: Informasjon om håndtering av smitte i skoler og barnehager

Praksisen rundt hjemmetesting var også tema på en pressekonferanse på Rådhuset 3. september. Her kan du høre smittevernoverlege Trond Brattland fortelle om hvordan dette skal håndteres i Tromsø de neste ukene: Pressekonferanse om koronasituasjonen 3. september 2021

Vaksinering av aldersgruppen 12–15 år

Regjeringen har besluttet at 12-15-åringer skal få tilbud om koronavaksine, slik Folkehelseinstituttet anbefaler. Aldersgruppen vil i første omgang tilbys én vaksinedose.

Tidspunkt og timebestilling for vaksinering av denne gruppen i Tromsø er ikke klart enda. Tromsø kommune kommer med informasjon om dette i løpet av uke 36.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.