Slik er du beredt – Egenberedskapsuka 2022

De fleste av oss bør være i stand til å klare oss selv i inntil tre døgn uten tilgang til strøm, internett, vann og mat hvis en krisesituasjon oppstår.

- Legg til i kalender2022-10-31 07:00:002022-11-06 22:00:00Slik er du beredt – Egenberedskapsuka 2022 Foto: DSB.no Tenk igjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig. Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i flere dager, bør du være rustet til å klare deg selv i minst tre døgn. Vær beredt De fleste av oss er helt avhengig av strøm i hverdagen; til oppvarming, lys, matlaging, varmtvann og elektriske apparater. Uvær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan føre til at mange mister for eksempel strøm eller vann, og at det kan bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer. Sjansen er kanskje ikke så stor, men det kan skje. Da bør du være forberedt. Med et lite reservelager av det du er mest avhengig av – vann, mat, medisiner og varmekilder – er du bedre rustet for å klare deg selv noen dager. Du finner komplett liste over hva du bør oppbevare og ha i beredskap her: Eksempel på beredskapslager – SikkerHverdag.no Vurder risiko og sårbarhet i ditt hjem Tenk igjennom hva som kan skje, hvilke konsekvenser kunne det ha fått og hvordan nettopp din familie ville ha håndtert det. Finn ut hvem som kan trenge din hjelp og hvordan du kan bidra. Hvis det er utstyr du planlegger å bruke i en nødsituasjon, vær kjent med hvordan det brukes og sørg for at det virker. Slik kan du dekke grunnleggende behov i tre døgn De grunnleggende behovene som må dekkes de første tre døgnene av en krise er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon. Mange av oss har allerede en god del av det vi trenger for å klare oss selv i noen dager, så det er ofte ikke så mye som skal til for å komme helt i mål. Har dere det mest nødvendige på plass slik at dere kan klare dere selv i minst tre døgn, er dere rustet for å komme dere gjennom de fleste kriser. Om krisen blir langvarig har dere med disse forberedelsene kjøpt dere tid og rom til å planlegge videre. Samtidig bidrar dere også til at de som trenger det mest kan få hjelp først. Her finner du mer info: SikkerHverdag.noTips til egenberedskap «Beredskapsutstilling» på rådhuset Kom gjerne innom rådhusfoajeen for å ta en titt på vår «utstilling» av et hjemmeberedskapslager. Se til venstre rett etter at du har kommet inn hovedinngangen: Hva er egenberedskapsuka? Egenberedskapsuka er en landsdekkende kampanje som gjennomføres av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i samarbeid med kommuner over hele landet. Målet er å gjøre oss mer robuste og i bedre stand til å stå imot kriser og uventede hendelser. Les mer: Egenberedskapsuka 2022 – SikkerHverdag.no NasjonaltTromsø kommune postmottak@tromso.kommune.noEurope/Oslopublic
Foto: DSB.no

Tenk igjennom hvilke farer og ulykker som kan ramme deg hjemme, og forbered deg best mulig.

Hvis strømmen blir borte eller du blir isolert av været i flere dager, bør du være rustet til å klare deg selv i minst tre døgn.

Vær beredt

De fleste av oss er helt avhengig av strøm i hverdagen; til oppvarming, lys, matlaging, varmtvann og elektriske apparater. Uvær, naturhendelser, sabotasje, tekniske problemer, terror eller krigshandlinger kan føre til at mange mister for eksempel strøm eller vann, og at det kan bli vanskeligere å få tak i nødvendige varer.

Sjansen er kanskje ikke så stor, men det kan skje. Da bør du være forberedt.

Med et lite reservelager av det du er mest avhengig av – vann, mat, medisiner og varmekilder – er du bedre rustet for å klare deg selv noen dager.

Vurder risiko og sårbarhet i ditt hjem

Tenk igjennom hva som kan skje, hvilke konsekvenser kunne det ha fått og hvordan nettopp din familie ville ha håndtert det. Finn ut hvem som kan trenge din hjelp og hvordan du kan bidra.

Hvis det er utstyr du planlegger å bruke i en nødsituasjon, vær kjent med hvordan det brukes og sørg for at det virker.

Slik kan du dekke grunnleggende behov i tre døgn

De grunnleggende behovene som må dekkes de første tre døgnene av en krise er varme, drikke, mat, legemidler, hygiene og informasjon.

Mange av oss har allerede en god del av det vi trenger for å klare oss selv i noen dager, så det er ofte ikke så mye som skal til for å komme helt i mål.

Har dere det mest nødvendige på plass slik at dere kan klare dere selv i minst tre døgn, er dere rustet for å komme dere gjennom de fleste kriser.

Om krisen blir langvarig har dere med disse forberedelsene kjøpt dere tid og rom til å planlegge videre. Samtidig bidrar dere også til at de som trenger det mest kan få hjelp først.

Her finner du mer info:

«Beredskapsutstilling» på rådhuset

Kom gjerne innom rådhusfoajeen for å ta en titt på vår «utstilling» av et hjemmeberedskapslager.

Se til venstre rett etter at du har kommet inn hovedinngangen:

Hva er egenberedskapsuka?

Egenberedskapsuka er en landsdekkende kampanje som gjennomføres av Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) i samarbeid med kommuner over hele landet.

Målet er å gjøre oss mer robuste og i bedre stand til å stå imot kriser og uventede hendelser.

Les mer: Egenberedskapsuka 2022 – SikkerHverdag.no

Dato

-
Sted
Nasjonalt