Folkemøte om et aldersvennlig Tromsø

Temaet er: Er vi godt nok forberedt på at den stadig større gruppen av eldre skal kunne leve gode liv?

- Legg til i kalender2023-04-27 16:00:002023-04-27 18:00:00Folkemøte om et aldersvennlig Tromsø I Norge er nå mer enn en million mennesker over 60 år. Et stort flertall bor i egne hjem, har god helse og vil kunne forvente å leve som pensjonist i 20 – 30 år. Er vi godt nok forberedt på hva som skal til for at den stadig større gruppen av eldre skal kunne leve gode liv? Hva kan vi forvente at kommunen skal tilrettelegge, og hva skal vi kunne forvente at seniorene bidrar med selv? Det handler om seniorenes deltakelse i sosiale, økonomiske, politiske og kulturelle sammenhenger, samt i arbeidslivet. Et aldersvennlig samfunn må utvikles på alle samfunnsområder og svare på eldres egne ønsker og behov. På folkemøtet vil vi fokusere på å bo trygt i eget hjem, som er regjeringas satsing på at alle skal kunne bo hjemme så lenge som mulig. Det blir også en orientering om Seniorhuset på Elverhøy, og om Seniorene AS som er et ideelt selskap som ansetter unge aktivitetsglade pensjonister. Helse- og velferdsutvalget ønsker velkommen Det er Tromsø kommunes helse- og velferdsutvalg som har satt aktiv aldring på den politiske dagsorden. Leder i helse- og velferdsutvalget, Gunhild Glosemeyer Johansen (SV), ønsker velkommen og leder folkemøtet. Det blir anledning for oppmøtte til å stille spørsmål og komme med innspill til utvalget. Alle er velkommen. Ingen påmelding påkrevd. Kommunestyresalen, rådhusetTromsø kommune postmottak@tromso.kommune.noEurope/Oslopublic
To pensjonister som sitter på en benk, smiler til hverandre og holder hverandre i hånda.

I Norge er nå mer enn en million mennesker over 60 år. Et stort flertall bor i egne hjem, har god helse og vil kunne forvente å leve som pensjonist i 20 – 30 år.

  • Er vi godt nok forberedt på hva som skal til for at den stadig større gruppen av eldre skal kunne leve gode liv?
  • Hva kan vi forvente at kommunen skal tilrettelegge, og hva skal vi kunne forvente at seniorene bidrar med selv?

Det handler om seniorenes deltakelse i sosiale, økonomiske, politiske og kulturelle sammenhenger, samt i arbeidslivet. Et aldersvennlig samfunn må utvikles på alle samfunnsområder og svare på eldres egne ønsker og behov.

På folkemøtet vil vi fokusere på å bo trygt i eget hjem, som er regjeringas satsing på at alle skal kunne bo hjemme så lenge som mulig.

Det blir også en orientering om Seniorhuset på Elverhøy, og om Seniorene AS som er et ideelt selskap som ansetter unge aktivitetsglade pensjonister.

Helse- og velferdsutvalget ønsker velkommen

Det er Tromsø kommunes helse- og velferdsutvalg som har satt aktiv aldring på den politiske dagsorden.

Leder i helse- og velferdsutvalget, Gunhild Glosemeyer Johansen (SV), ønsker velkommen og leder folkemøtet.

Det blir anledning for oppmøtte til å stille spørsmål og komme med innspill til utvalget.

Alle er velkommen. Ingen påmelding påkrevd.

Dato

-
Sted
Kommunestyresalen, rådhuset