Ukraina & Tromsø

Informasjon for ukrainere i Tromsø, om vår beredskap i forbindelse med Ukraina-konflikten, og hvordan du kan hjelpe. / Інформація для українців в Трумсьо, стосовно підготовки муніципалітету до реакції на конфлікт в Україні, а також стосовно того, як Ви можете допомогти.

Slik kan du hjelpe

Ønsker du å bidra?

Jodtabletter

Viktig å vite om jodtabletter i tilfelle en atomhendelse.

Egenberedskap

Slik kan du være forberedt dersom en krisesituasjon skjer.

Україна та Трумсьо / Ukrainians in Tromsø

Інформація щодо проживання, подорожей та перебування в Трумсьо. / About housing, travelling and staying in Tromsø.

Hvis atomhendelse i Ukraina

Hva gjør vi i Tromsø?

Fra og med 16. mars kan ukrainere som er i Tromsø søke asyl ved å registrere seg hos politiet. Vedkommende må ta kontakt og gjøre en avtale for registrering og søknad om asyl til Norge. Selve registrering vil foregå lokalt ved politistasjonen i Tromsø. For å unngå unødvendig oppmøte og venting ved politistasjonen er det viktig at man booker tid for registrering i forkant.

Personer som har tatt seg til Tromsø på egen hånd og ikke er registrert inn i Norge av myndighetene, har ennå ikke status som flyktning i Norge.

Til deg som er barn eller ungdom

Trenger du noen å snakke med?

  • Kirkens SOS - 22 40 00 40. Trenger du støtte og trøst? Kirkens SOS er åpent hver dag, hele døgnet og tilbyr både meldings- og chat.
  • Kors på halsen (Røde Kors) - 800 333 21. Anonym chat og telefon for deg under 18 år. Chat og telefon er åpen hver dag klokken 1400-2200.

Til voksne

Barn og unges reaksjon på krig og konflikt er ofte ulik, og spennvidden er stor. Mens noen er ubekymret, kan andre oppleve frykt og redsel, bli trist og irritert eller få problemer med nattesøvnen. Dette er helt normale reaksjoner.

Det er derfor viktig å snakke med barna, gi dem presis informasjon og hjelpe dem skille fakta fra feilinformasjon.

Under finner du ressurser du kan nytte i samtale med dine barn.