Slipp brøytebilen fram

Våre sjåfører har et bestemt område de skal brøyte - en rode. Det tar 5-6 timer å brøyte hver av rodene.

Brøyteballett

Våre sjåfører har et bestemt område de skal brøyte - en rode. Det tar 5-6 timer å brøyte hver av rodene.

Siste oppdatering 14. mar 2023, kl. 8:07

Publisert 09. mar 2023

Brøytemannskapet har ansvaret for å sikre framkommelighet for både ambulanse, brannbil og politi. Ligger huset ditt langs en kommunal vei, må du regne med å få brøytet snø inn i innkjørselen din. 

Brøytemannskapene våre prøver å unngå snø i innkjørsel, men vi må prioritere trafikksikkerhet og framkommelighet. 

Når det snør mye så prioriterer vi i første omgang å brøyte veiene. Veien brøytes og snøen legges på fortauet. Deretter brøyter vi fortauet og snøen legges i grøfta.

Dette betyr at du kan oppleve å få oppkjørselen din full av snø og at vi legger igjen deponier med snø rundt omkring. Det betyr også at du kan oppleve at fortauet snør igjen før vi rekker å ta en ny runde med brøyting.

Vi forstår at dette kan være utfordrende for mange, men når været er slik som nå trenger vi hjelp fra dere alle for å få snøen vekk.

Vi kommer og rydder når været roer seg. Ha tålmodighet med oss. Når det ikke snør, rydder vi deponiene våre og får vi tid, kommer vi tilbake noen steder og rydder oppkjørsler.

Vær snill å ikke måke snøen du får i oppkjørselen tilbake på fortau eller vei. Dette skaper problemer for de som går og sykler. Det kan også skape trafikkfarlige situasjoner og utrygge skoleveier for barna våre.

Les mer om brøyting og vei her.