Røstbakken: Nå legger vi asfalt på siste del av veien

I midten av oktober er Røstbakken ferdig asfaltert. Da kan bussen kjøre som normalt igjen.

Arbeidere legger asfalt i Røstbakken.

I midten av oktober er Røstbakken ferdig asfaltert. Da kan bussen kjøre som normalt igjen.

Siste oppdatering 27. sep 2023, kl. 14:50

Publisert 27. sep 2023

Tromsø kommunes gravearbeid i Røstbakken-området skal gjøres helt ferdig i løpet av høsten, men allerede i midten av oktober er det lagt asfalt i hele Røstbakken. Det betyr at det nye fortauet blir åpent og at bussen kan gå som normalt igjen.

Kart som viser alle traseer i graveprosjektet i Røstbakken
Den blå streken markerer hvor vi legger nye vann- og avløpsledninger. Selve Røstbakken er snart ferdig asfaltert, men det pågår fortsatt arbeid i Grønlivegen og i Austadvegen.

Les mer om graveprosjektet her.

Åpner ikke veien ennå

Mandag 25. september startet vi med å legge asfalt på veistrekket fra Alfheimvegen og helt opp til Hagavegen. Asfalt i veibanen legges i løpet av to dager, men vi kan ikke åpne veien før også fortau og innkjørsler er ferdig asfaltert.

Planen er å fullføre arbeidet i løpet av de tre neste ukene. Altså skal veien åpnes for busstrafikk omtrent i midten av oktober.

Det gjenstår fortsatt en del arbeid før prosjektet er helt ferdig. Grønlivegen skal få sitt lag med asfalt, og vi graver fortsatt i Austadvegen.

Legger asfalt i to lag

Når vi legger asfalt, legger vi først ett lag i det ene kjørefeltet i veibanen. Deretter legger vi på det andre. Når dette er gjort, legges det et nytt lag på toppen i full bredde.

Arbeidere legger asfalt i Røstbakken.
Prosjektleder i seksjon for vann og avløp på befaring i Røstbakken mandag 25. september.