Gjør som 113, bli bøssebærer for TV-aksjonen på søndag.

Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grenser og deres arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner. Bli med å gå årets viktigste søndagstur 23. oktober fra kl. 16:00 – 18:00.

Amulansearbeidere på 113 i Tromsø

Årets TV-aksjon går til Leger Uten Grenser og deres arbeid for å gi livreddende helsehjelp og medisiner. Bli med å gå årets viktigste søndagstur 23. oktober fra kl. 16:00 – 18:00.

Siste oppdatering 24. jan 2023, kl. 15:39

Publisert 19. okt 2022

Bli bøssebærer 

I Tromsø kommune er det behov for rundt 600 bøssebærere. Har du lyst til å engasjere deg som bøssebærer eller lage din egen digitale bøsse? Gå inn på blimed.no og se hvordan du kan bidra. 

Stort engasjement 

Frem mot aksjonsdagen arrangeres skoleløp, møtested for ungdom – Her e æ, konserter og ringeaksjon til byens næringsliv og mye mer. 

Ambulansetjenesten i Tromsø, 113 har visst stort engasjement for årets aksjon, og oppfordrer alle til å melde seg som bøssebærer. 

Her kan du registrere deg som bøssebærer.

Sammen redder vi liv 

Millioner av mennesker venter på å bli behandlet av en lege. For mange står det om livet, men tilgang til helsehjelp er ingen selvfølge. 

Årets TV-aksjon skal gå til å forebygge og behandle sykdommer som rammer mennesker på tvers av landegrenser, uavhengig av etnisitet, seksuell orientering, religion, politisk ståsted, alder og kjønn.    

Gjennom årets TV-aksjon skal Leger Uten Grenser bidra til å forebygge epidemier og behandle kjente og ukjente sykdommer i fire land: Bangladesh, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo og Sierra Leone. 

Leger Uten Grenser skal gi vaksiner, tilgang på livreddende medisiner og legebehandling. I samarbeid med forskningsorganisasjonen DNDi skal deler av TV-aksjonsmidlene også brukes til å utvikle medisiner mot glemte, dødelige sykdommer.  

TV-aksjonen NRK 2022 skal gi medisinsk behandling til dem som trenger det mest.

Verdens største dugnad  

TV-aksjonen NRK regnes som verdens største innsamlingsaksjon og er et viktig nasjonalt løft for en god sak.  

De siste årene har innsamlet beløp vært over 200 millioner kroner. Et storstilt apparat med flere enn 100 000 bøssebærere mobiliseres, og disse skal besøke samtlige 2,3 millioner norske hjem.

Bli med. Sammen redder vi liv.