– En gullbillett til fast arbeid

Prosjektet Menn i helse sørger for viktig rekruttering til helsesektoren.

Menn i helse

Prosjektet Menn i helse sørger for viktig rekruttering til helsesektoren.

Siste oppdatering 27. mai 2022, kl. 14:56

Publisert 27. mai 2022

Menn i helse er et komprimert utdanningsløp frem til fagbrev som helsefagarbeider. Deltakerne får tittelen helserekrutt. Dette er arbeidssøkende menn mellom 25-55 år. Nylig var det markering av samarbeidet i Tromsø, hvor helserekruttene og prosjektkoordinator delte erfaringer fra prosjektet.

Robin Martinussen startet som helserekrutt i 2021.

– Jeg har flere års erfaring fra arbeid innen helse og omsorg. Utfordringen har vært å få fast jobb. Det har vært mange ulike vikariat opp gjennom årene. Jeg ser nå lyst på fremtiden med tanke på å sikre fast jobb. Dette er en gullbillett til fast arbeid, sier Martinussen.

Varaordfører Marlene Bråthen var tilstede på samlingen og ga lykkeønskninger med på veien til helserekruttene:

– Tromsø har et stort behov for utdannet helsepersonell og jobbmulighetene er svært gode. Rekruttering av helsepersonell er et viktig satsningsområde for Tromsø kommune, og dere er hjertelig velkommen til å søke fast jobb hos oss når fagbrevet er på plass. Vi ønsker dere masse lykke til med det viktige arbeidet.

Prosjektet Menn i helse er et samarbeid mellom Tromsø kommune, Fylket, Helsedirektoratet og NAV.

Les mer om prosjektet Menn i helse

Menn i helse