Sommerjobb for 16-18 åringer

Har du lyst på en sommerjobb innen helse, der du bruker tiden på andre mennesker og bidrar til å spre glede? Vi har over 50 stillinger som ungdom kan søke på.

Assistent i helse

Sommerjobb for 16-18 åringer

Har du lyst på en sommerjobb innen helse, der du bruker tiden på andre mennesker og bidrar til å spre glede? Vi har over 50 stillinger som ungdom kan søke på.

Siste oppdatering 09. mar 2023, kl. 8:17

Publisert 03. mar 2023

Fra juni til august har vi ledige sommerjobber som assistent i omsorgsboliger og sykehjem. Arbeidsoppgavene vil være aktiviteter som bidrar til å gi brukerne våre god livskvalitet. Eksempel på daglige gjøremål er reiing av senger, tømme søppel, lage mat, og bistå med lett stell.  

Sommerjobb ble ekstrajobb 

- Jeg fikk sommerjobb på Sør-Tromsøya sykehjem i fjor, og siden da har jeg jobbet i helger og i skoleferier. Ekstrajobben gir meg mer enn bare penger. Det er givende arbeid. Jeg er glad i mennesker og liker å være sammen med beboerne på avdelingen der jeg jobber. Det sier assistent Helene Konradsen, som har et tips til de som vurdere sommerjobb i helse. - Man må være tålmodig og åpen for å snakke med mennesker. 

Kornelia Kristensen er også assistent og er enig i at man bør være tålmodig. Hun hadde fire ukers sommerjobb i fjor. Siden har hun tatt vakter i helgene og fått ekstra opplæring innen pleie og stell. - Jeg jobber på en avdeling for yngre personer med demenssykdom. Det er fint å jobbe der og jeg føler mestring i jobben. Kanskje tar jeg utdanning som sykepleier eller lege, jeg har ikke bestemt meg helt ennå. Ekstrajobben gir med mye erfaring muligheten til å treffe nye mennesker. 

Assistent i helse 2
Kornelia Kristensen fikk sommerjobb som assistent på Sør-Tromsøya sykehjem i fjor.

Ungdom i helse gir en merverdi 

Enhetsleder på Sør-Tromsøya sykehjem, Elisabeth Meløy har god erfaring med å ansette ungdommer på sykehjemmet. - Vi har mange oppgaver som de kan utføre. De er en ressurs for oss, så ja det er helt supert med ekstra hender.  

- Ungdommene tilbringer mye tid med beboerne når de praktiske oppgavene er unnagjort. Det gjør noe med stemningen. Vi ser at de unge når inn på en egen måte. Kjennskap og kunnskap ungdom får til demenssykdom og til det å eldes, kan motvirke negative holdninger og heller bidra til et mer demensvennlig samfunn. Tiltaket sommerjobb i helse blir viktig for rekrutteringen i helse og omsorg fremover. Det er fint at ungdommen får forståelse og erfaring før de velger utdanning. Det vi trenger denne sommeren er utadvendte, arbeidsomme og omsorgsfulle ungdommer. Tenker du at dette er noe for deg, så har vi jobb til deg, avslutter Elisabeth Meløy.  

Ledige sommerjobber 

Om du har erfaring fra liknende arbeid eller ser for deg utdanning innen helse, så er det helt topp. Du vil få nødvendig opplæring og veiledning underveis fra erfarne kolleger. Vi kan tilby jobb ved alle våre fem sykehjem: Mortensnes, Sør-Tromsøya, Kvaløya og Jadeveien sykehjem og Otium bo og- velferdssenter. 

Vi har også ledige sommerjobber i omsorgsboliger hos; Omsorgstjenesten Langnes, omsorgsboliger på Kvaløya og Gimle, Sommerlyst barne- og avlastningsbolig og Trudvang barnebolig. 

Her kan du lese mer og søke på sommerjobb innen helse for ungdom mellom 16 – 18 år.