Oppfriskningsdose for personer over 65 år tilbys fra 9. august

Bestill time via Helseboka eller møt opp på drop-in på Jekta i åpningstiden.

Koronavaksine

Bestill time via Helseboka eller møt opp på drop-in på Jekta i åpningstiden.

Siste oppdatering 09. aug 2022, kl. 14:07

Publisert 08. aug 2022

For personer fra 18 til 64 år med underliggende sykdom avventes foreløpig ny vurdering om oppstart for fjerde dose fra FHI.

FHI åpner nå opp for at kommuner som har kapasitet kan tilby oppfriskningsdose (fjerde dose) også til de som er i aldersgruppen 65–75 år.

Det er usikkert hvordan smittesituasjonen vil utvikle seg på ettersommeren og hvordan høst– og vinterbølgen vil bli. Vaksinebeskyttelsen hos de som fikk vaksinen for lang tid tilbake svekkes gradvis. Det anbefales derfor nå at vaksineringen av denne aldersgruppen ikke utsettes lenger enn nødvendig.

Tromsø kommune vil derfor tilby vaksine til alle over 65 år fra 9. august. Det må ha gått fire måneder siden siste vaksinedose. Har du nylig hatt korona, anbefales det å vente minst tre uker fra du ble frisk før du tar fjerde dose.

Vaksineringen foregår på Jekta og du kan bestille time via Helseboka eller møte opp på drop-in på Jekta. Se åpningstider her.

Det vil fortsatt være de eldste som har størst risiko for alvorlig koronasykdom så vi anbefaler også alle i aldersgruppen over 75 år som ikke har fått en oppfriskningsdose om å ta dette nå.