Lørdag 24. september fylles Storgata opp av frivillige

Frivillighet i sentrum er tilbake etter to års «koronapause». Kom og møt lag og foreninger som tilbyr aktiviteter og vil rekruttere nye medlemmer.

Fra Frivillighet i sentrum 2019. Foto: Isak Dalsfelt

Frivillighet i sentrum er tilbake etter to års «koronapause». Kom og møt lag og foreninger som tilbyr aktiviteter og vil rekruttere nye medlemmer.

Siste oppdatering 20. sep 2022, kl. 9:13

Publisert 06. sep 2022

– Frivilligheten er en av bærebjelkene i det norske samfunnet. Den er med på å skape et varmt og livskraftig samfunn, sier Alf Konrad Wilhelmsen.

Han er daglig leder i Tromsø idrettsråd, som sammen med Tromsø kommune, Tromsø barne- og ungdomsråd og Tromsø Røde kors står bak arrangementet. Frivillighet i sentrum arrangeres i Tromsø hver høst. Der kan lag og foreninger fortelle om sine aktiviteter og rekruttere nye medlemmer og frivillige.

Lørdag 24. september skal hele Storgata fylles opp med boder og telt hvor de påmeldte kan vise fram sine tilbud og aktiviteter. Allerede har 40 lag og foreninger meldt seg på til årets arrangement, men det er plass til mange flere.

Organisasjoner, lag og foreninger kunne melde seg på frem til 10. september.

Les mer om frivillighet i Tromsø.

Ildsjeler: Fra v. Pål Jentoft Johnsen, kultursjef, Tromsø kommune; Tove Danielsen, kulturkonsulent, Tromsø kommune; Jenny Sjånes Johansen, Kirkens bymisjon; Kari Lydersen, daglig leder, Røde kors Tromsø; Evariste Nshimiyimana, seksjon for kultur, Tromsø kommune; Linda Tofteng Eliassen, Sparebank1 Nord-Norge; Carite Fønnebø, Tromsø hockey; Alf Konrad Wilhelmsen, daglig leder, Tromsø idrettsråd; Kari Henriksen, avdelingsleder Oppvekst, utdanning og kultur, Tromsø kommune; Lars Nymo Trulsen, Sparebank1 Nord-Norge; Gunnar Wilhelmsen, ordfører, Tromsø kommune.

– 2022 er Frivillighetens år, og i den forbindelse gjør vi denne lørdagen til en festdag med ulike aktiviteter for store og små, sier Tove Danielsen, kulturkonsulent i Tromsø kommune.

Etter pandemien har mange barn og unge har falt ut av både idretten og andre deler av organisasjonslivet, i tillegg har det kommet et stort antall nye studenter til byen vår. Derfor er det i år ekstra viktig at lag og foreninger får en god anledning til å vise seg fram.

– Norge er bygd på frivillighet, og det er organisasjoner, lag og foreninger som er drivkraften i dette. For folk som er nyankommet til Norge og Tromsø er organisasjonslivet også den største arenaen for sosialisering vi har. Frivillighet i sentrum er en flott arena for å kunne oppdage de tilbudene som finnes, sier ordfører Gunnar Wilhelmsen.

Følg Frivillighet i sentrum på Facebook

Les mer om Frivillighetens år 2022