Lærerike sommerjobber til inspirasjon

Mellom 40 og 50 ungdommer i alderen 14 – 16 år jobber ved sykehjemmene i Tromsø kommune i sommer.

Aksjon ungdom, Sør-Tromsøya sykehjem

Mellom 40 og 50 ungdommer i alderen 14 – 16 år jobber ved sykehjemmene i Tromsø kommune i sommer.

Siste oppdatering 22. jul 2022, kl. 14:24

Publisert 22. jul 2022

Siden 2012 har kommunen ansatt jenter og gutter i perioder på tre til fire uker gjennom «Aksjon ungdom». Dette er en fast ordning som skal supplere aktivitetstilbudene i sykehjem og omsorgsboliger.

Formålet er å opprettholde aktivitetene for beboerne i ferietiden, øke interessen for helse- og omsorgstjenestene og å gi ungdommene en mulighet for sommerjobb.

Velvære og læring, hand i hand.

For beboere, pårørende og ansatte skaper ungdommene ekstra liv og røre i hverdagen. Samtidig høster de erfaring fra krevende arbeidsdager, og de får jobbe med et variert spekter av oppgaver.

– Ungdommene gjøre en strålende jobb, og det er gledelig at mange gjerne vil tilbake neste år. Og som om ikke det er nok, så er det flere som melder seg som vikarer til ferier og helger. Det sier trivselskoordinator Mariann Lødemel ved Sør-Tromsøya sykehjem.

At sommerjobben har gitt mening og vært til inspirasjon, bekreftes av ungdommene selv:

Desty, Freya, Martine, Lilje, Maria, Hedda, Alina, Tiril og MIkkel.

«Det anbefales!», «Vi kommer til å søke til neste år også!», «Æ har allerede anbefalt andre å søke», «Æ blei så rørt, æ holdt på å begynne å gråte». Dette er bare noen av tilbakemeldingene.

Vi du se og høre mer fra dagliglivet på kommunens sykehjem og bo- og velferdssentre, kan du klikke på lenkene til deres Facebooksider: