Aktiviteter i høstferien

Her finner en oversikt over inne- og uteaktiviteter for barn og unge i høstferien. Noen aktiviteter er gratis, mens andre tar inngangsbillett/kursavgift.

Flere ungdom på sommerleir sittende på en fjelltopp under blå himmel

Her finner en oversikt over inne- og uteaktiviteter for barn og unge i høstferien. Noen aktiviteter er gratis, mens andre tar inngangsbillett/kursavgift.

Siste oppdatering 05. okt 2022, kl. 9:14

Publisert 05. okt 2022

Liker du å være ute og nyte kald, frisk luft og fine høstfarger?  Her finner du oversikt over turopplevelser i Tromsø. 

TURBO – gratis lån av tur- og fritidsutstyr  
Lån det du trenger til turen. Hos TURBO kan du låne telt, sovepose, sitteunderlag, primus og utstyr til høstens aktiviteter helt gratis. Opprett låneprofil her 
Åpningstider: tirsdag, onsdag og torsdag kl. 14.00 – 19.00. Følg TURBO på Facebook. Du finner oss mellom kinoen og biblioteket. 

Gratis kinovisninger

Ung kulturrabatt er for deg som er 15–19 år. I høstferien er det to gratis kinovisninger.
Torsdag 6. oktober kl. 18.00: Dont Worry Darling
Fredag 7. oktober kl. 18.00: Krigsseileren
Billetter kan hentes kl. 17:00 i foajén på Aurora kino Fokus samme dag som visningen. Maks to billetter per person. Legitimasjon må kunne framvises.

Innebandy  

Velkommen til gratis innebandycamp under høstferien. Campen blir arrangert i Krokenhallen i uke 40. Velkommen til dager med masse innebandy og lek. Campen passer for gutter og jenter, aktive og nybegynnere. Datoene er 6. og 7. oktober. Klokken 10:00-14:00 begge dager.  

Deltakerne må ta med innesko, vannflaske og matpakke til lunsj. Har du innebandykølle og innebandybriller tar du med dette, ellers er det mulighet for å låne dette. Velkommen til gratis innebandycamp i Krokenhallen uke 40.

Her er lenke til påmelding.

Visuell kunst – Kombikunst

Passer for deg som er mellom 8–12 år

Deltakerne blir delt i 2 grupper og får delta en dag på Leire-Form og en dag på Tegning-Maleri.

Leire-Form:
Vi skal jobbe med leire som både skal brennes i ovn og ikke, tar vi for oss ulike tekniker og framgangsmåter som gir ulike resultat. Det skal jobbes med bruksform, figurativt og kreativt abstrakt formspråk. Med 3 ulike typer leire får vi fram tre ulike «farger» etter brenning. Når figuren du har tatt med hjem er tørket så kan den males med dine yndlingsfarger.

Tegning-Maleri:
Vi skal lage morsomme og vakre bilder med ulike framgangsmåter. Flere redskaper og materialer skal introduseres og utforskes i. Fra den enkle blyant streken til litt avansert fargeblanding. Mykpastell og akvarell maling gir oss nydelige, sterke farger. Vi klipper i farget papir og i rester fra våre elevers skisser, og abstrakte og figurative former vokser fram. Med svart tusj og blekk lager vi flotte konturer. Kanskje du har en yndlings figur du like å tegne som nå får et bilde å bo i?

6. og 7. oktober.

Kl. 10:00–15:00.

Pris: 800

Kulturskolen, Strandveien 95

Her er lenke til påmelding.