Boliger til flyktninger i Tromsø

Tromsø kommune skal ta i mot 580 flyktninger i år. Nå trenger kommunen hjelp til å finne boliger.

Dialogmøte boliger

Boliger til flyktninger i Tromsø

Siste oppdatering 18. jan 2023, kl. 9:04

Publisert 17. jan 2023

I 2022 bosatte Tromsø kommune nærmere 500 flyktninger. Flere av disse har etablert seg i egne boliger, og har funnet seg til rette i jobb og på skole.

- Grunnen til at vi lyktes så godt i fjor, var det gode samarbeidet mellom kommunen, næringslivet og frivilligheten. I 2023 har vi sagt ja til å bosette totalt 580 flyktninger. Mangelen på boliger er en stor utfordring, og det blir krevende for kommunen å lykkes alene. Det sier kommunedirektør Stig Tore Johnsen.

Nå inviterer kommunen utbyggere, entreprenører, gårdeiere og eiendomsmeglere til å sammen se etter muligheter til å skaffe boliger.

Kommunedirektør Stig Tore Johnsen står på broa i 5. etasje på rådhuset og smiler mot kamera.
Kommunedirektør Stig Tore Johnsen inviterer eiendomsbransjen til dialogmøte.

- Flyktningene trenger et trygt sted å bo, langt unna krig og uverdige forhold. Hvordan skal vi finne gode løsninger, til beste for de som trenger hjelp, spør Johnsen.

Dette blir tema på dialogmøtet som arrangeres i kommunestyresalen mandag 23. januar fra kl.12:00 - 14:00

Kommunedirektør Stig Tore Johnsen leder møtet og ønsker velkommen til en idedugnad i Tromsøs ånd.