Skytebanen i Tromsdalen åpner 6. juni

Tromsø kommune og Tromsø Jeger- og fiskerforening (TJFF) har inngått en avtale om oppstart av skytevirksomhet ved skytebanen i Tromsdalen fra og med mandag 6. juni 2022

Oversikt-Tromsdalen

Skytebanen i Tromsdalen åpner 6. juni

Tromsø kommune og Tromsø Jeger- og fiskerforening (TJFF) har inngått en avtale om oppstart av skytevirksomhet ved skytebanen i Tromsdalen fra og med mandag 6. juni 2022

Siste oppdatering 03. jun 2022, kl. 11:17

Publisert 31. mai 2022

I motsetning til i fjor vil skyting pågå i tidsbegrensede perioder, fra og med mandag kl. 15.00 til og med torsdag kl. 22.00. I dette tidsrommet vil turstiene og turområdene som ligger innenfor sikkerhetssonen til skytebanen være stengt med bom. Det blir i tillegg satt opp informasjonsskilt på engelsk og norsk. Publikum oppfordres til å respektere reguleringen.

Kommunen og TJFF har ikke kommet til enighet om noen privatrettslige forhold mellom partene. Disse vil bli søkt avklart snarest mulig. Inntil videre vil skyting kunne pågå i nevnte tidsperioder, og det er viktig at innbyggerne respekterer og forholder seg til dette. Dersom situasjonen endrer seg, vil dette bli tydelig kommunisert.

– Tromsø Jeger og fiskerforening setter sikkerheten i høysetet.  Gjennom avtalen har foreningen gått med på å redusere aktiviteten i Tromsdalen for å bidra til et kompromiss i saken og ivareta flere brukere i Tromsdalen. Vi ber om at skilting blir respektert i periodene skyting foregår. Det sier leder i TJJF, Øivind Hilmarsen.

Når det ikke pågår aktivitet på skytebanen, torsdag fra kl. 22:00 fram til mandag kl. 15:00 , vil bommene være åpne og området kan fritt benyttes til turformål.

– Fra kommunens side er vi fornøyd med en løsning som ivaretar begges interesser, og vi vil takke alle parter for fleksibilitet og imøtekommenhet i diskusjonene som har vært. Vi forventer og anmoder innbyggere og publikum til å forholde seg til dette, sier kommunedirektør Stig Tore Johnsen.

Leder i Tromsdalen bydelsråd, John Pedersen, sier at bydelsrådet er tilfreds med at forholdene nå er regulert og stiller seg bak avtalen som er inngått.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.