Frilufts toalett

Her finner du toalett og søppelbokser når du er på tur

Tromsø kommune legger til rette for at du kan kvitte seg med avfall fra turen og benytte toalettene slik at turområdene og våre mest besøkte utfartssteder er rene og innbydende for neste gjest.

Siste oppdatering 20. mai 2022, kl. 15:42

Publisert 14. mai 2021

De fleste toalettene er tilgjengelige døgnet rundt, hele året og har betalingsløsning eller er gratis å bruke. Det er tilgjengelige friluftstoalett ved følgende utfartsparkeringer:

• Sørskaret (Finnvikskaret)
  • Tønsvika
  • Hella (medio mai – medio september)
  • Tromvik (på den gamle skoletomta ved brua)
  • Sandvika ved Tromvik
  • Telegrafbukta
  • Charlottenlund
  • Åsheimstrendene ytterst i Grøtfjorden (medio mai – medio september)
  • Grøtfjordstranda
  • Sandvika ved Brensholmen (medio mai – medio september)
  • Steinsvika på Sommarøya
  • Elvøra ved oppgangen til Faueldalen i Lyngen

På flere av stedene settes det også ut søppelbokser, slik at du kan kaste søppel fra turen (ikke fra hytteturen, vel og merke – det avfallet tar du med deg hjem).

Se hele oversikten med friluftstoaletter, avfallsbokser og utfartsparkering i kart. Klikker du deg inn på lokasjonene, finner du informasjon om åpningstider og fasiliteter.

HC-toaletter

• Sandvika ved Brensholmen (åpent fram til midten av september)
  • Campingplassen på Sommarøya (betalingsløsning – tilgang med bankkort)
  • Kafeen på Hella (tilgjengelig i kafeens åpningstider)
  • Sørskaret (betalingsløsning – tilgang med bankkort)
  • Tønsvika (betalingsløsning – tilgang med bankkort)
  • Telegrafbukta
  • Charlottenlund
  • «Lavvuen» til Gutta på skauen i Tromsdalen

Do-vett: ...når du likevel må

Skulle du måtte lette på trykket i et turområde hvor du ikke finner et toalett, så er et viktig å vise do-vett.

Gå et godt stykke vekk fra stien eller oppholdsområdet! Finn et egnet sted der folk ikke ferdes, kanskje bak en stein eller i et kratt. Har du anskaffet deg en stilig do-spade, er det nå på tide å grave et lite hull i bakken. Gjør ditt fornødne, bruk akkurat nok papir, men heller ikke mer, og legg så papiret oppå «skatten». Grav igjen hullet eller finn en stein å legge oppå. Bruker du gress, mose, bregner, myke steiner eller annet egnet naturmateriale, i stedet for papir, får du hundre poeng i do-kunnskap!

Husk at det ofte er dopapiret som er det som blir liggende igjen lenge i naturen og skape generell dårlig stemning på tur.