Ny politisk storregion

Tromsø kommune har denne uken signert en samarbeidsavtale med Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Storfjord.

Politisk storregion

Ny politisk storregion

Tromsø kommune har denne uken signert en samarbeidsavtale med Balsfjord, Karlsøy, Lyngen og Storfjord.

Siste oppdatering 04. feb 2022, kl. 14:45

Publisert 04. feb 2022

Samarbeidsområdene for storregionen dreier seg om det meste - fra utdanning og kulturområdet til samferdsel og næringsutvikling. I tillegg skal man søke felles politisk påvirkning i og utenfor regionen i forhold som tjener regionens utvikling. Over 60 prosent av innbyggerne i Troms bor i disse fem kommunene.

Tromsø er kjent som arena for nasjonale og internasjonale beslutningstakere, og Tromsøregionen ser mulighetene som dette innebærer. Tromsøregionen består av ordførerne i de fem kommunene, og skal ha et eget sekretariat til den daglige virksomheten. I tillegg skal også kommunedirektører og rådmenn understøtte virksomheten. Den nyopprettede regionen valgte i går Tromsø-ordfører Gunnar Wilhelmsen som styreleder for de to neste årene. Samarbeidet skal bygge på konsensus, åpenhet og gjensidig tillit mellom partene.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.