Vær en synlig syklist

På morgenkvisten i dag har vi delt ut over 100 sett med oppladbare sykkellykter til travle syklister.

Synlig syklist aksjon med Tone Marie Myklvoll

På morgenkvisten i dag har vi delt ut over 100 sett med oppladbare sykkellykter til travle syklister.

Medlem i

3 years 10 months

Siste oppdatering 04. nov 2021, kl. 15:49

Publisert 21. sep 2021

Denne uken er det europeisk mobilitetsuke og Verdens bilfrie dag 22. september. En sentral del av årets markering av dette er utdeling av tusenvis av oppladbare sykkellykter rundt om i landet.  

Vi hjelper gladelig Syklistforeningen med å dele ut lys og reflekser. I dag fikk mange syklende på Tromsøya og i Tromsdalen en nyttig og hyggelig overraskelse på veien til jobb eller skole.  

Synlig syklist aksjon med Liv Paulsen
Liv Paulsen fra Syklistforeningen deler ut reflekser og sykkellykter for syklister som vil se og bli sett.

Liv Paulsen i Syklistforeningen er imponert over hvor mange som bruker sykkelen som transportmiddel i Tromsø. – Det er så viktig at vi bruker lys på sykkelen. Det er jo påbudt. Og nå som det begynner å bli mørkt, da er det ekstra viktig å bli sett. Til neste år ønsker vi å komme tilbake og dele ut på flere steder rundt om i Tromsø. 

TURBO har fått overlevert 50 sett med lys. – Alle utlånssyklene våre får nå montert lys foran og bak. Vi er veldig takknemlig for gaven sier Steinar Dahl, daglig leder på TURBO.  

Steinar på Turbo og Liv fra Syklistforeningen
Steinar Dahl på TURBO tar imot 50 oppladbare sykkellykter fra Liv Paulsen i Syklistforeningen.

Tone Marie Myklevoll, leder for kommune- og byutviklingsutvalget, ble begeistret over å se hvor mange som sykler til jobb og skole. – Dette viser at vi er på riktig vei når vi satser mer på å tilrettelegge for myke trafikanter. Jeg er utrolig stolt og glad for at så mange bruker sykkel i «bakkebyen» Tromsø. Og at de har lys på sykkelen. 

Vær synlig i trafikken du også. Husk lys og refleks! 

Her er lenke til Syklistforeningen.