Kart over Tromsdalen

TJFF gjenopptar skyting i Tromsdalen

Tromsø jeger- og fiskeforening (TJFF) har orientert om at de vil gjenoppta skyting på leirduebanen i Tromsdalen, mandag til torsdag, i perioden 5. august til og med 8. september.

Siste oppdatering 04. nov 2021, kl. 15:49

Publisert 04. aug 2021

- Vi beklager at skytterne tar opp aktiviteten, og med det begrenser allmenn ferdsel i området. Skytingen og de sperringer som er satt opp vil sterkt redusere tilgang til et av Tromsøs mest brukte turområder, i en periode hvor veldig mange ønsker å være på tur i nærområdet. Område som nå sperres, er også mye brukt av barnehager, skoler og foreninger, sier direktør Mette Mohåg i avdeling for bymiljø.

Tromsø kommune har gitt TJFF tilbud om å dekke inn til 150.000 kroner i leieutgifter for å flytte skyteaktiviteten i et år til den godkjente banen på Åbornes i Karlsøy kommune. Dette tilbudet er ikke besvart. Arbeidet med å etablere et varig alternativ for skytterne pågår.

Statsforvalteren i Nordland omgjorde i april et vedtak der kommunen tidligere har avslått en søknad fra TJFF om dispensasjon til å kunne skyte i Tromsdalen. Statsforvalteren mener skytebanen er lovlig etablert. Dette vedtaket bestrider Tromsø kommune, og har sendt anmodning til kommunal- og moderniseringsdepartementet om omgjøring. Kommunen mener også at å sperre av stier og store turområder kan være i strid med privatrettslige forhold – og ikke omfattes av Statsforvalterens vedtak.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.