OD-ungdom tester biblioteket

I dag har mange elever vært i sving rundt om i bedrifter i forbindelse med OD dagen, Operasjon dagsverk. To åttendeklassinger har jobbet for kommunikasjonsavdelingen og laget denne artikkelen om tilbud for deres aldersgruppe på biblioteket.

Siste oppdatering 04. nov 2021, kl. 16:26

Publisert 04. nov 2021

Hva man kan gjøre i biblioteket?

- Vi syntes det var veldig bra at biblioteket har et spillerom for barn og ungdom som man kan bruke. Hvis man er ferdig på skolen og ser etter noe å gjøre. Fordi dem har både Nintendo Switch og en PS4 som man kan bruke helt gratis.

Det er masse å gjøre på biblioteket for ungdommer, sånn som å spille dataspill på et spillerom eller å låne seg et brettspill eller en bok. Det finnes massevis av bøker for ungdom i forskjellige sjangerne. Hvis du ikke liker å lese, kan du låne enn lydbok isteden. Man kan også bare dra til biblioteket for å ha stillhet og gjøre lekser eller noe annet. Det er masse vis av sitteplasser sånn som stoler, sofaer eller benker. Hvis man er tørst, kan man ta seg vann fra springen eller kjøpe drikke fra automaten. 

Spillerom 

På biblioteket i Tromsø er det et spillerom der har de enn Nintendo Switch og enn PS4. Dette spillerommet er helt gratis å bruke. Alt du trenger å gjøre og sjekke om noen har skrevet seg opp på lista som er nede i barneavdelingen for å se om det er enn ledig tid for deg å spille. 

PC 

Nede i barneavdelingen har de to PC-er som man kan bruke til å gjøre lekser hvis man ikke har enn laptop eller PC hjemme, eller er i byen og plutselig trenger en datamaskin. Men man kan også bruke dem til å spille spill. 

Rundt omkring er det flere sofaer, stoler eller benker som man kan sitte på for å gjøre noe, som å lese enn bok eller å hvile seg.  

Åpningstider:

09-19: Mandag, tirsdag, onsdag og torsdag 

09-16: Fredag 

11-15: Lørdag 

12-16: Søndag 

Her kan du lese mer om Tromsø bibliotek.

Bøker, film, lydbok og brettspill 

I biblioteket er det massevis bøker. De har alle type sjangere for både barn, ungdom og voksen. Man kan også leie enn film/TV-serie, enn lydbok eller noen brettspill, vis man ikke har lyst å lese enn bok. 

Man kan låne brettspill med seg hjem for to uker av gangen.

Hva vi synes 

Siden det er OD-dag og vi jobber for kommunen har vi (Isak og Johan) testet ut ting for å sjekke om folk på vår egen alder ville ha likt det biblioteket har å by på av tjenester. 

Vi synes det er bra å kunne ha enn plass å gjøre noe morsomt med venner uten å måtte bruke penger. Mange på vår alder vil like dette, og dette er noe du må bør prøve en gang med venner. Er du tretten år eller yngre ville du sikkert like dette. 

Tekst og foto: Johan Altmann Røkenes (t.v.) og Isak Østbye Lysnes. Begge 13 år.

For mer informasjon om Operasjon Dagsverk gå til od.no.

Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.