Biblioteket er 150 år

150-års-jubileet skal feires med kaker, ballonger og et spennende program. Du er selvfølgelig invitert til å være med på festen.

Biblioteket 150 år

Biblioteket er 150 år

150-års-jubileet skal feires med kaker, ballonger og et spennende program. Du er selvfølgelig invitert til å være med på festen.

Siste oppdatering 04. nov 2021, kl. 15:49

Publisert 07. okt 2021

Denne og neste uke (uke 40 og 41) inviteres alle i Tromsø med på feiringen, og en tidsreise gjennom bibliotekets - og dermed også byens - historie. 

Fra leseværelse til selvbetjent  

Den 7. oktober 1871 åpnet Tromsø bibliotek dørene for byens innbyggere. Bøkene i hyllene var hentet fra det nedlagte Læseselskabets samling og donasjoner fra andre av byens bedrestilte borgere.

Det første biblioteket lå i Sjøgata 16, og i ettertid har biblioteket levd et omflakkende liv med bosted i så forskjellige hus som Grand hotell, Baptistkirka, Rødbanken og Odd Fellow-gården i Storgatbakken.   

Historisk bykart tilhold biblioteket
Her er stedene hvor biblioteket har holdt til gjennom 150 år.

Byvandring  

Følg biblioteket gjennom Tromsø bys historie. Vi tilbyr to typer vandring disse ukene, med og uten guide fra biblioteket. 

I 2005 kunne dørene åpnes til det aller første nybygde offentlige biblioteket i Tromsø – og her er de fortsatt. I et bygg hele byen er stolte av.  

Fantasi & fakta siden 1871 

Jubileumsprogrammet viser noe bredden av biblioteket byr på, med blant annet lesesirkel, strikkekafé, byvandring, symaskin-verksted for barn og ungdom, eventyrstund, utstillinger og mer.  

Her finner du hele programmet. 

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.