Kurs: Oppmerksom på selvmordstanker

Kurset gir deg verktøy til å oppdage andre personers selvmordstanker. Påmeldingsfrist er 9. desember. Alle over 18 år kan delta.

Siste oppdatering 06. des 2022, kl. 11:14

Publisert 30. nov 2022
- Legg til i kalender2022-12-12 07:30:002022-12-12 11:30:00Kurs: Oppmerksom på selvmordstanker Mange kan bidra til å forebygge selvmord. Dette kurset gir økt oppmerksomhet på selvmordstanker og verktøy for hvordan du kan gi innledende hjelp. På kurset lærer du å: • bevege deg forbi holdningsbarrierer som gjør at du ikke oppdager, avfeier eller unngår signaler på selvmordstanker. • oppdage mennesker med selvmordstanker. • bruke de fire trinnene: Fortell, spør, lytt og sørg for sikkerhet til å hjelpe personen med selvmordstanker og veilede til videre hjelp. Kurset varer i fire timer og bruker ulike læringsmetoder som forelesning, film, diskusjon og praktiske øvelser. Målgruppe er alle over 18 år. Kurset arrangeres i regi av Vivat, som er et av Helsedirektoratets selvmordsforebyggende tiltak. Vivat har ansvar for utdanning av kursledere og kvalitetssikring av kurset. Kurset er utviklet av LivingWorks i Canada og brukes internasjonalt under betegnelsen safeTALK. Les mer om kurset her: Oppmerksom på selvmordstanker, OPS! Meld deg på Du melder deg på ved å fylle ut og sende inn dette skjemaet: Oppmerksom på selvmordstanker, OPS! Påmeldingsfrist: 9. desember. Rådhuset, kommunestyresalenTromsø kommune postmottak@tromso.kommune.noEurope/Oslopublic

Mange kan bidra til å forebygge selvmord. Dette kurset gir økt oppmerksomhet på selvmordstanker og verktøy for hvordan du kan gi innledende hjelp.

På kurset lærer du å:

• bevege deg forbi holdningsbarrierer som gjør at du ikke oppdager, avfeier eller unngår signaler på selvmordstanker.

• oppdage mennesker med selvmordstanker.

• bruke de fire trinnene: Fortell, spør, lytt og sørg for sikkerhet til å hjelpe personen med selvmordstanker og veilede til videre hjelp.

Kurset varer i fire timer og bruker ulike læringsmetoder som forelesning, film, diskusjon og praktiske øvelser.

Målgruppe er alle over 18 år.

Kurset arrangeres i regi av Vivat, som er et av Helsedirektoratets selvmordsforebyggende tiltak. Vivat har ansvar for utdanning av kursledere og kvalitetssikring av kurset.

Kurset er utviklet av LivingWorks i Canada og brukes internasjonalt under betegnelsen safeTALK.

Les mer om kurset her: Oppmerksom på selvmordstanker, OPS!

Meld deg på

Du melder deg på ved å fylle ut og sende inn dette skjemaet: Oppmerksom på selvmordstanker, OPS!

Påmeldingsfrist: 9. desember.

Dato

-
Sted
Rådhuset, kommunestyresalen