235 jenter på 4. trinn fra skoler i Tromsø inntok hovedbiblioteket tirsdag 22. november.

Girl Tech Fest 2022

235 jenter på 4. trinn fra skoler i Tromsø inntok hovedbiblioteket tirsdag 22. november.

Siste oppdatering 25. nov 2022, kl. 14:06

Publisert 20. nov 2022

De var med på Girl tech fest for å lære mer om realfag og leke med koding og teknologi, sammen med veiledere fra blant annet Nordnorsk Vitensenter og Skolelaboratoriet i realfag og teknologi ved UiT. May Liss Wasmuth fra KSAT holdt et inspirerende foredrag for alle jentene.

Girl tech fest er et initiativ for å øke jenters interesse for teknologi og realfag. Verden trenger flere kvinnelige teknologer, og Girl Tech Fest er del av en nasjonal satsing for å få opp andelen jenter som studerer teknologi- og realfag. Jenters interesse for teknologi- og realfag synker fra 10–12 årsalderen, det gjør ikke guttenes interesse på samme måte. Derfor gir vi jentene muligheten til å få en dag på deres egne premisser, med kvinnelige veiledere og rollemodeller som studerer eller jobber i teknologiyrker.

På Girl Tech Fest får jentene ta på og prøve teknologien og oppleve hva den kan brukes til. Blant aktivitetene de fikk prøve seg på er koding i Scratch, Micro: Bit, Lego Spike, Sphero, LightBot og BeeBot. Tusen takk til samarbeidspartnere og sponsorer i Tromsø.

Spesiell takk til de ansvarlige for verkstedene: Nordnorsk Vitensenter og Skolelaboratoriet ved UiT – Norges arktiske universitet, elever fra Forskerlinja ved Kongsbakken videregående skole, og til Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Troms Kraft, NITO og hovedsponsor KSAT.