Vellykket Girl Tech Fest!

235 jenter på 4. trinn fra skoler i Tromsø inntok hovedbiblioteket tirsdag 22. november.

Girl Tech Fest 2022

Vellykket Girl Tech Fest!

235 jenter på 4. trinn fra skoler i Tromsø inntok hovedbiblioteket tirsdag 22. november.

Siste oppdatering 25. nov 2022, kl. 14:06

Publisert 20. nov 2022

De var med på Girl tech fest for å lære mer om realfag og leke med koding og teknologi, sammen med veiledere fra blant annet Nordnorsk Vitensenter og Skolelaboratoriet i realfag og teknologi ved UiT. May Liss Wasmuth fra KSAT holdt et inspirerende foredrag for alle jentene.

Girl tech fest er et initiativ for å øke jenters interesse for teknologi og realfag. Verden trenger flere kvinnelige teknologer, og Girl Tech Fest er del av en nasjonal satsing for å få opp andelen jenter som studerer teknologi- og realfag. Jenters interesse for teknologi- og realfag synker fra 10–12 årsalderen, det gjør ikke guttenes interesse på samme måte. Derfor gir vi jentene muligheten til å få en dag på deres egne premisser, med kvinnelige veiledere og rollemodeller som studerer eller jobber i teknologiyrker.

På Girl Tech Fest får jentene ta på og prøve teknologien og oppleve hva den kan brukes til. Blant aktivitetene de fikk prøve seg på er koding i Scratch, Micro: Bit, Lego Spike, Sphero, LightBot og BeeBot. Tusen takk til samarbeidspartnere og sponsorer i Tromsø.

Spesiell takk til de ansvarlige for verkstedene: Nordnorsk Vitensenter og Skolelaboratoriet ved UiT – Norges arktiske universitet, elever fra Forskerlinja ved Kongsbakken videregående skole, og til Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, Troms Kraft, NITO og hovedsponsor KSAT.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.