Nordnorsk forfatterlagets skrivekonkurranse

Kulturkræsj!: skrivekonkurranse for unge

Nordnorsk forfatterlag (Nnf) inviterer ungdommer i Nord-Norge og Svalbard til å delta i sommerens spennende skrivekonkurranse. Tema for konkurransen er «Kulturkræsj». Hvordan dette ordet skal tolkes finnes det ikke noe fasitsvar på.

Siste oppdatering 29. jun 2022, kl. 12:41

Publisert 29. jun 2022

- Som deltaker kan du fritt skrive om hva de vil, og i den formen de har lyst til å bruke, for eksempel novelle, dikt, eventyr, debattinnlegg, artikkel, brev, SOME-innlegg, scene i filmmanus, osv, sier Nordnorsk forfatterlagets Sylvi Jane Husebye.

- Dette er en konkurranse du kan vinne uten å ha en eneste venn på FB, sier Sylvi Jane Husebye. - Det blir ikke noe «avstemmings-konkurranse». Vi har en fagjury, bestående av nordnorske forfattere, som skal vurdere bidragene.

Juryen vil legge vekt på innholdet, ikke på rettskriving og tegnsetting.

- Skrivekonkurransen for ungdom er gjort mulig takket være økonomisk støtte fra Equinor, forteller Husebye. - Equinor fyller også 50 år i år, så dette blir et kreativ samarbeid der to femtiåringer heier fram nye, unge stemmer i Nord-Norge!

Det inviteres til deltakelse i to klasser, 13 – 16 år og 17 – 19 år. Frist for innsending av manus er satt til 15. august, og vinnere vil bli annonsert i forbindelse med Nnfs jubileumssamling på Sommarøya i Troms lørdag 10. september.

Se Nordnorsk forfatterlag sitt nettsted eller Nordnorsk forfatterlag på Facebook for mer informasjon.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.