Arctic Pride utstilling

Arctic Pride

Vi feirer Arctic Pride med noen gode lesetips. Her er bøker for alle aldre. Happy Pride!

Siste oppdatering 18. nov 2021, kl. 15:06

Publisert 19. nov 2021

Ollianna av Gro Dahle
Gro Dahle er en mester på å skrive om tema som kan være vanskelig å snakke om, men samtidig vise respekt til den det gjelder. I denne boka er temaet det å være transperson. Boka i seg selv tar opp det å være trans på en enkel forklart måte, som skaper en felles referanseramme for samtale om dette. Det er ikke enkelt for alle å forstå hva det er, men for den det gjelder er det ekstra vanskelig. Gro Dahle får til å få frem følelser hos Ollianna som blir ekte for leseren ved hjelp av bruk av farger og bilder.

Ollianna er ei god og lærerik bok som kan leses av alle. Ikke bare for barn, men også ungdom og voksne.

Ti kniver i hjertet av Nora Dåsnes
Å være forelsket er veldig vanskelig. Ikke er det enkelt når det er forventet å bli forelsket i gutter når du er jente. I denne boka følger vi Tuva i form av Tuvas dagbok. Vi får oppleve hvordan det er for Tuva å begynne i syvende klasse, hvordan hun opplever det når det blir endringer blant vennene hennes og vi får bli med på hennes første forelskelse.

Boka anbefales for barn og tenåringer.

Dette blir mellom oss av Alexander Kielland Krag
Felix begynner på ny skole og blir hodestups forelsket i han som heter Nicolai. Det er en forelskelse som er stor, intens, og vanskelig for ingen vet enda at han er homofil. Tanken på at alt hadde vært lettere om Nicolai bare hadde vært ei jente blir sterkere.

Denne boka er en annerledes leseopplevelse, skrevet i korte tekster spredt utover karakterens intense måneder. Den tar for seg det gode og det vonde med forelskelser og hvor vanskelig det kan være når man er usikker på det å være seg selv.

Boka anbefales for ungdom og unge voksne

Skråtekst
Ei samling av tekster og dikt skrevet av unge skeive mennesker, som gir innblikk i det vonde og det gode med å være skeiv. Les en tekst, eller helst, les alle. Historiene du finner her er nydelige og åpne, såre og fulle av opplevelser. Du kommer til å bli rørt, du kommer til å le og du kommer til å gråte.

Boka anbefales for voksne og unge voksne.

Skjekk også ut:
Benny går igjen av Tom-Erik Fure
Svarttrasta syng om natta av Tone E. Solheim
Jeg tror du hadde likt Ulrik av Jonas Sundquist

Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.