(Digitalt) Bokmagasinet: USA efter Trump, klimatångest och Stormaktsveriges skärgård

(NB! Arrangementet er på svensk)

Siste oppdatering 14. jan 2022, kl. 11:16

Publisert 14. jan 2022

Gjengitt fra Stadsbiblioteket Stockholm:
Avsnitt tre av Bokmagasinet bjuder på samtal med journalisten Erik Bergin, som ger sin bild av ett Amerika i jakt på en ny identitet och riktning i boken ”Efter Trump”. Hur kommer det sig att allt färre amerikaner är överens till och med om vad som är sant och falskt? Anna Dahlqvist debuterar med romanen ”Det är tropiska nätter nu”. Den onaturligt heta sommaren, skräcken för bränder, översvämningar, hungersnöd och vattenbrist tvingar Clara till den psykiatriska avdelningen. I ”Stormaktsskärgård” berättar Niklas Eriksson om hur staten omformade farlederna och gjorde det möjligt för handelssjöfarten att röra sig bland skären. Han skildrar ett landskaps historia i gränslandet mellan stormakt och öppet hav.

Gästerna blir intervjuade av bibliotekarien Patrik Schylström.I samarbete med Bokförlaget Atlas, Kunskapshuset Förlag och Nordic Academic Press

Plats: Via livesändning på facebook.

Länk kommer på facebook inför sändningen.

Dato

Sted
(Digitalt) Stadsbiblioteket Stockholm
Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.