Boklansering: Latin-Amerika i dag med Benedicte Bull

Siste oppdatering 18. jan 2022, kl. 9:16

Publisert 18. jan 2022

Latin-Amerika er på ny gjenstand for stormaktenes konkurranse om naturressurser. I boka Latin-Amerika i dag gir Benedicte Bull et levende innblikk i hvordan den nye kampen om Latin-Amerika utspiller seg.

I sentrum for framstillingen står framferden til stormaktsaktører som Kina, Russland og EU, som nå kjemper med USA om makt og innflytelse i regionen. I tillegg ser Bull nærmere på latinamerikanernes mange strategier konfrontert med endringene i regionen – og hvordan historiske, etniske, kulturelle, økonomiske og politiske bånd mellom Latin-Amerika, Midt-Østen, Spania og andre deler av verden, inkludert Norge - former den nye interessekampen som pågår.

Du kan møte forfatteren i samtale med Mads Qvist Fredriksen på Tromsø bibliotek lørdag 29. januar kl. 13.00.

Benedicte Bull er professor i statsvitenskap ved Senter for Utvikling og Miljø (SUM) ved Universitetet i Oslo. Hun er kjent som en av Norges fremste forskere på Latin-Amerika.Mads Qvist Fredriksen er direktør ved Arctic Economic Council. Han har en master i Midt-Østenstudier. Hans interesse- og arbeidsfelt er særlig i skjæringspunktet mellom internasjonal politikk og næringsliv.

Dato

Sted
Tromsø bibliotek
Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.