AVLYST: Forfattertreff: Aslak Nore om "Havets kirkegård"

Vi beklager å melde at kveldens forfattertreff med Aslak Nore er avlyst. Vi jobber med å finne en ny dato på nyåret
Kom og hør Aslak Nore om den kritikerroste nye boka, "Havets kirkegård".Forfatter og journalist Per Kristian Olsen leder samtalen.

Siste oppdatering 29. nov 2021, kl. 15:12

Publisert 23. nov 2021

Om boka:
Høsten 1940 går hurtigruteskipet D/S «Prinsesse Ragnhild» ned utenfor Bodø. Vera Lind og hennes nyfødte sønn Olav overlever, men ektemannen og hundrevis av andre omkommer.

Åtti år senere tar forfatteren Vera livet sitt. Sporene peker tilbake til forliset. Forfatterskapet fikk en brå slutt da hun forsøkte å fortelle sannheten om hva som egentlig skjedde den skjebnesvangre dagen under krigen. Hun ble tvunget til taushet. Olavs datter Sasha begynner å lete i farmorens historie. Hva skjedde egentlig på den fatale hurtigruteseilasen?

"Havets kirkegård" er en storslått roman om et norsk familiedynasti og maktkampen som oppstår i dødens kjølvann. Det er en romantisk og tragisk fortelling der sannhet står mot familielojalitet, med konsekvenser så store at de kan føre til familiens undergang.

Om forfatteren:
Aslak Nore har de siste årene etablert seg som en av de tydeligste stemmene i norsk offentlighet, blant annet med dokumentarbøkene "Gud er norsk" (2007) og "Ekstremistan" (2009). Nore er også kommentator i VG, og sammen med Asbjørn Slettemark skriver han krimbloggen op-5.no. Den kritikerroste thrilleren "En norsk spion" (2012) var Nores første roman om Peter Wessel, og den har fått sin oppfølger i "Oslo Noir" (2014). I 2017 har han gitt ut den spionthrilleren "Ulvefellen", som han har fått stor anerkjennelse for blant norske kritikere.

Dato

Sted
Hovedbiblioteket, plan 2
Fant du det du lette etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du lette etter, så vi kan bli enda bedre.