Digitalt: It's a Sin

Nærlesning ved Terje Strømdahl, Tone Johnsen og Morten Hegseth

Siste oppdatering 30. jun 2021, kl. 10:55

Publisert 07. jun 2021

Russel T. Davies har laget TV-serien It’s a Sin, som følger en gjeng unge mennesker i bokollektivet Pink Palace i London på 1980-tallet. Ritchie, Colin, Roscoe og Jill lever livet på byens homosteder, og prøver så lenge som mulig å holde ryktene om den nye sykdommen på en armlengdes avstand.

Hvordan går det an å lage så mye feelgood mens homofile menn dør som fluer? Hvordan skildrer serien familiestrukturer, det engelske klassesamfunnet, skammen over å leve skeive liv?

Skuespiller Terje Strømdahl gjorde en uforglemmelig innsats i Tony Kushners mesterverk Engler i Amerika da stykket ble satt opp på Nationaltheatret i 2019. Engler i Amerika er lagt til USA, men ellers skildres samme miljø og tidsepoke. Strømdahl opplevde også det norske homomiljøet på 80-tallet. Hvordan rammet HIV og AIDS det skeive miljøet her hjemme?

Dramaturg Tone Johnsen har jobbet med serier som HeimebaneSnøfallJenter og Lykkeland. Hun holder fram It’s a Sin som en av de ubestridt beste seriene de seinere årene. Hva tenker hun om seriens karakteroppbygging, og de virkemidlene som har blitt brukt for å komme på innsiden av menneskene i Pink Palace? Hva med den sjeldent stramme komposisjonen?

Journalist og programleder Morten Hegseth er blant annet kjent fra podkasten Harm og Hegseth og som deltaker i Kompani LauritzenIt’a Sin fikk ham til å snakke seg varm om både pandemihåndtering og hvordan HIV og AIDS fremdeles preger det norske homomiljøet i dag, i 2021.

Bli med på digital Con amore-samtale ledet av Litteraturhusets Astrid Urdal.

(Gjengitt fra Litteraturhuset)

Dato

Sted
Litteraturhuset
Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.