Frøbiblioteket

Frøbiblioteket er et tilbud for hobbygartnere, enten man har en potte på balkongen, en dyrkingskasse eller hage. Så hjemme, på skolen eller i barnehagen.

Hvordan fungerer frøbiblioteket?

Ordningen fungerer slik at du låner frø fra Frøbiblioteket på våren. Du registrerer hvilke frø du låner i ei bok. Frøbiblioteket finner du på hovedbiblioteket, plan 0 (ungdomsavdelingen) – i en gammeldags kortkatalog med frøkonvolutter.

I første omgang vil vi ikke legge opp til høsting og innlevering av frø etter sesongen, siden sommeren i Tromsø er litt for kort til at mange frø rekker å modnes helt. Men vi oppfordrer til å forsøke og høste frø fra plantene dere har dyrket, og gjenbruke dem året etter.  

Det er ikke mulig å reservere frø og vi ber om at dere ikke låner mer enn 2 poser av hver art. Hver konvolutthar et begrenset antall frø. Alt er selvsagt gratis!

Med Frøbiblioteket ønsker vi å bidra til at flere får kunnskap om hvordan man sår og høster frø. Dette er viktig for å ta vare på og benytte oss av de ressursene vi har rundt oss, og for å sikre at denne kunnskapen ikke forsvinner. Alle kan så frø, du trenger ikke ha stor hage eller kunnskap om planter for å prøve deg.  

Frøbiblioteket er en del av vår satsing på bærekraft og FNs Bærekraftsbibliotek.

Frøbiblioteket tilbyr nyttevekster som er enkle å dyrke i Nord-Norge. Frøene vil være tilpasset vårt lokale klima og har herdighetsgrad H6-H8. Vi satser på å tilby økologisk frø i størst mulig grad.

Vi har laget en frøliste over alle arter biblioteket tilbyr. Her kan du også finne mer informasjon om hver art ved å klikke på navnene:

Ta gjerne kontakt med våre samarbeidspartnere: Dyrk Tromsø, Framtiden i våre hender og Holt Økopark. Ønsker du å lære mer har biblioteket selvsagt bøker om hagebruk til utlån.

Fant du det du så etter?
Så dumt! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli bedre.
Så bra! Fortell oss gjerne hva du så etter, så vi kan bli enda bedre.
Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA og personvernerklæringen og avtalevilkår fra Google gjelder.