Arctic Pride-arrangementer på og ved rådhuset

Arctic Pride arrangeres 15. – 20. november, og noen av arrangementene skjer på rådhuset. Disse finner du en oversikt over her. Fredag 19. presenterer vi kommunens handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold. Velkommen.

Siste oppdatering 14. des 2022, kl. 9:29

Publisert 15. nov 2021
- Legg til i kalender2021-11-15 11:00:002021-11-19 11:00:00Arctic Pride-arrangementer på og ved rådhuset Inne på rådhuset i Tromsø markeres Arctic Pride 2021. Formålet med Arctic Pride i Tromsø er å skape en trygg og inkluderende møteplass for alle som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Gjennom festivalen skal man bidra til koblinger og kunnskap som fremmer et samfunn der alle åpent kan leve ut sin identitet, kjærlighet, seksualitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert og/eller trakassert. Du finner Arctic Prides program i sin helhet på deres nettsider. Mandag 15. november kl 12:00 – 12:15: Flaggheising utenfor rådhuset Alle som ønsker å være med på flaggheisingen er velkommen. Mer info på ArcticPride.no. Onsdag 17. november kl 14:00 – 15:30: Workshop med Skeiv Ungdom (påmelding) Hvorfor må homofile komme ut av skapet mens heterofile slipper dette? Hvorfor sier vi ofte «kvinnelig sjef», og ikke bare sjef? Hvorfor sier vi ofte «mannlig sykepleier»? På workshop med Skeiv Ungdom/Restart lærer du om normer og hvordan de påvirker oss. Normene er ofte usynlige, noe vi ikke tenker så mye over, i hvert fall ikke før vi bryter dem. Normer er spesielt sterke når det kommer til kjønn og seksualitet. På workshopen lærer du masse om normer og hva de gjør med oss som mennesker. I tillegg får du spennende informasjon om kjønn og seksualitet, og lærer å bli en ekte normkritiker, du også. Servering av brus og pizza. Sted: Kommunestyresalen Fredag 19. november kl 11:00 – 12:00: Presentasjon av Tromsø kommunes handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold Jarle Heitmann (Ap) ønsker velkommen og innleder presentasjonen. Handlingsplanen inneholder tiltak som gjør Tromsø til en enda bedre by for kjærligheten og kjønnsmangfoldet. Med bedre informasjon, mer kunnskap og god dialog vil kommunen arbeide mot fordommer, mobbing og nedlatende uttrykk og holdninger, både i arbeidslivet, for nyankomne flyktninger og i skoleklasser. I et ordtak heter det: «Kjærlighet er å gå tett sammen under en paraply - lenge etter at regnet har stanset». Med vår plan skal vi sammen skape et rausere og mer livskraftig Tromsø der alle føler seg trygge, frie og velkomne. Sted: Kommunestyresalen Se handlingsplanen under. Tromsø kommunes handlingsplan for kjønns- og seksuelt mangfold 2017 - 2021 3.16 MB ×  Lukk See english version of the action plan below. Action Plan for Gender and Sexuality Diversity in Tromsø (2017-2021) 3.36 MB ×  Lukk Hele uken: Utstilling i foajeen Gjennom hele uken skal det være utstilling i og utsmykning av rådhusfoajeen med informasjon om forskjellige organisasjoner og Arctic Pride. Tromsø rådhusTromsø kommune postmottak@tromso.kommune.noEurope/Oslopublic
Inne på rådhuset i Tromsø markeres Arctic Pride 2021.

Formålet med Arctic Pride i Tromsø er å skape en trygg og inkluderende møteplass for alle som bryter med normer for kjønn og seksualitet. Gjennom festivalen skal man bidra til koblinger og kunnskap som fremmer et samfunn der alle åpent kan leve ut sin identitet, kjærlighet, seksualitet og sine kjønnsuttrykk basert på likeverd og samtykke uten fare for å bli diskriminert og/eller trakassert.

Du finner Arctic Prides program i sin helhet på deres nettsider.

Mandag 15. november kl 12:00 – 12:15: Flaggheising utenfor rådhuset

Alle som ønsker å være med på flaggheisingen er velkommen.

Mer info på ArcticPride.no.

Onsdag 17. november kl 14:00 – 15:30: Workshop med Skeiv Ungdom (påmelding)

Hvorfor må homofile komme ut av skapet mens heterofile slipper dette? Hvorfor sier vi ofte «kvinnelig sjef», og ikke bare sjef? Hvorfor sier vi ofte «mannlig sykepleier»?

På workshop med Skeiv Ungdom/Restart lærer du om normer og hvordan de påvirker oss. Normene er ofte usynlige, noe vi ikke tenker så mye over, i hvert fall ikke før vi bryter dem. Normer er spesielt sterke når det kommer til kjønn og seksualitet. På workshopen lærer du masse om normer og hva de gjør med oss som mennesker. I tillegg får du spennende informasjon om kjønn og seksualitet, og lærer å bli en ekte normkritiker, du også.

Servering av brus og pizza.

Sted: Kommunestyresalen

Fredag 19. november kl 11:00 – 12:00: Presentasjon av Tromsø kommunes handlingsplan for kjønns- og seksualitetsmangfold

Jarle Heitmann (Ap) ønsker velkommen og innleder presentasjonen.

Handlingsplanen inneholder tiltak som gjør Tromsø til en enda bedre by for kjærligheten og kjønnsmangfoldet. Med bedre informasjon, mer kunnskap og god dialog vil kommunen arbeide mot fordommer, mobbing og nedlatende uttrykk og holdninger, både i arbeidslivet, for nyankomne flyktninger og i skoleklasser.

I et ordtak heter det: «Kjærlighet er å gå tett sammen under en paraply - lenge etter at regnet har stanset». Med vår plan skal vi sammen skape et rausere og mer livskraftig Tromsø der alle føler seg trygge, frie og velkomne.

Sted: Kommunestyresalen

Se handlingsplanen under.

See english version of the action plan below.

Hele uken: Utstilling i foajeen

Gjennom hele uken skal det være utstilling i og utsmykning av rådhusfoajeen med informasjon om forskjellige organisasjoner og Arctic Pride.

Dato

-
Sted
Tromsø rådhus